Skip links

Plushome levert behandelingen, jeugdhulp en ambulante begeleiding voor mensen
met een (lichte) verstandelijke beperking en/of psychische aandoening.
Mensen die zich aanmelden via de Jeugdwet of WMO verloopt deze aanmelding
via de gemeentelijke verwijzer.
Let op: Iedereen via de WMO of WLZ betaald een eigen bijdrage aan het CAK.
Wil je weten hoe hoog dit bedrag voor jou zal zijn? Kijk dan op de website van het CAK.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

  Trauma therapie in Arnhem & Nijmegen

  Trauma therapie is een effectieve behandelmethode voor mensen met psychische klachten als gevolg van een schokkende of nare ervaring. De kern van de behandeling bestaat uit het terugdenken aan deze gebeurtenis terwijl je met je ogen zo snel mogelijk de bewegingen van de therapeut of van een lichtje volgt. Dat zorgt ervoor dat de hersenen het te druk hebben om het trauma opnieuw te beleven, zodat er ruimte vrijgemaakt wordt om een andere, minder vervelende, betekenis aan die gebeurtenis te geven. Bij Plushome verzorgen we Trauma therapie in Arnhem, Nijmegen en omgeving.

  Trauma therapie

  EMDR therapie is bedoeld voor mensen die last hebben van blijvende of terugkerende klachten na het meemaken van iets vervelends: een trauma. Je kunt hierbij denken aan flashbacks, herbelevingen en nachtmerries, maar ook aan het schrikken of vermijden van dingen die met de gebeurtenis te maken hebben. Daarmee is trauma therapie ook geschikt voor aandoeningen als angststoornissen en depressie, bijvoorbeeld.

  Hoe gaat trauma therapie in z’n werk?

  Ons aanbod behandelingen met trauma therapie in Arnhem en Nijmegen starten met een onderzoek naar jouw persoonskenmerken en de achtergrond en de oorzaak van je klachten. Op basis daarvan kunnen we kijken of we je met trauma therapie effectief kunnen behandelen. Als dat zo is, dan vraagt de therapeut je om terug te denken aan die traumatische gebeurtenis, waarbij hij of zij je afleidt met snelle bewegingen. Tussendoor krijg je de gelegenheid om even te rusten. Uiteindelijk veranderen of verlies je de vervelende gedachten die je hebt.

  Trauma therapie?

  Meer informatie over trauma therapie? Of wil je graag behandeld worden? Plushome helpt je graag. Zowel kind en jeugd als (jong)volwassenen kunnen voor trauma therapie bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek of een trauma behandeling van Plushome jou weer op weg kan helpen!

  Meer weten over EMDR?

  Neem vandaag nog contact met ons op!