Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij sociaal netwerk

Een sociaal netwerk is voor iedereen van belang. Mensen waar je terecht kan, waar je samen mee kan zijn, die je kunnen ondersteunen wanneer je het eventjes niet alleen kan. Je sociale netwerk kan bestaan uit veel verschillende personen, denk hierbij bijvoorbeeld aan vrienden, je buurman of buurvrouw, familie, een vrijwilliger of collega.

Bij Plushome ondersteunen we je om jouw sociale netwerk op te bouwen.  Als jouw wereld wat kleiner is, kunnen wij die wat groter maken. Samen kijken wat de mogelijkheden zijn binnen jouw leefomgeving.

 

Activiteiten

We kijken wat de mogelijkheden zijn bij jou in de omgeving waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten door aan leuke activiteiten te gaan deelnemen, een hobby in groepsverband of sport bijvoorbeeld zijn zo van die voorbeelden waar je mensen met gelijke interesses tegen komt. Ook binnen Plushome worden regelmatig activiteiten aangeboden, waarbij je nieuwe mensen kunt leren kennen. Daarnaast werken we dan met jou samen naar zelfredzaamheid, zodat er met een goed sociaal netwerk geen ondersteuning meer nodig is door een dergelijke begeleider. Dan heb je genoeg mensen om je heen verzameld die het fijn vinden om met jou te zijn en samen iets te kunnen gaan doen. Personen die er echt voor jou willen zijn en jou op elk vlak kunnen en willen ondersteunen in jouw leven.

 

Er op uit

De begeleider van Plushome kan jou hierbij onder steunen door jou te motiveren en stimuleren om naar plekken toe te gaan waar je mensen kunt gaan ontmoeten. Vind je het lastig om het eerste contact te maken dan kun je wellicht met je begeleider eerst wat oefenen zodat je jezelf zekerder voelt en wel de eerste stap durft te zetten om een gesprekje aan te knopen met iemand. Heb je eenmaal wat nieuwe contacten opgedaan dan is het een kunst van onderhouden. Is dat lastig voor je of weet je niet goed hoe? Dan kan ook hierbij de begeleider jou ondersteunen zodat je het uiteindelijk helemaal zelf kunt en je al die leuke mensen om je heen houdt.

 

Want samen dingen doen is vaak veel leuker dan alleen.”

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”