Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij lichamelijke gezondheid

Hoe gaat het met jouw gezondheid? Voel je je fit? Eet je gezond en genoeg? Lichamelijke gezondheid is de conditie van het lichaam dat ervoor zorgt dat je fit bent. Je beweegt genoeg, je voelt je goed en bent niet ziek. Je eet voldoende, gevarieerde en gezonde voeding. Ook roken en het gebruik van alcohol en drugs hebben invloed op jouw lichamelijke gezondheid en hoe jij je voelt.

Lichamelijke gezondheid is cruciaal voor je algehele welzijn. Wanneer er een situatie is die jouw lichamelijke gezondheid verstoort of in de weg zit, kan dat grote invloed hebben op hoe jij je voelt en jouw eigen welzijn ervaart.

Gelukkig kun je zelf veel doen om gezond te blijven of zo gezond mogelijk te leven. Dit kan door jouw leefstijl aan te passen aan wat jouw lichaam  nodig heeft. Eet voldoende en gevarieerde maaltijden, beweeg genoeg en ga regelmatig naar buiten zodat je voldoende zonlicht ziet.

Soms hebben iemands genen en fysiologie invloed op de lichamelijke gezondheid die het makkelijker of juist moeilijker maken om een goede lichamelijke gezondheid te krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat jouw (woon)omgeving gezond is, denk aan giftige stoffen of een huis dat niet schoon is.

 

“Want een rommelig en niet schoon huis kan leiden tot ziekte”

 

Bij Plushome ondersteunen we je zo veel mogelijk om jouw lichaam gezond te houden. We stimuleren de gezondheid door samen te gaan wandelen of sporten en ondersteunen bij het kiezen van gezonde producten in de winkel.

We proberen met jou zoveel mogelijk gezondheidsrisico’s in beeld te brengen en op te lossen  waar dat wenselijk is. We geven preventief informatie over bijvoorbeeld roken of ongezond voedsel en gaan met je naar de huisarts en/of specialist. We ondersteunen je bij de keuzes die je moet maken om zo gezond mogelijk te blijven.

We vertellen hier niet wat jij wel en niet moet doen. Iedereen maakt hierin zijn eigen keuzes en dat respecteren we.

Wel doen we er alles aan om jou de juiste informatie te geven. Zo kun je zelf de beste keuze kunt maken wat goed is en goed voelt voor jou.

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."