Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Jeugdhulp

Plushome is zich sinds 2017 gaan specialiseren in de jeugdhulp. We merkten tijdens onze ambulante begeleiding steeds vaker op dat tijdens de begeleiding opvoedvragen naar voren kwamen. Om hier antwoord op te kunnen geven zijn we gestart met een jeugdteam dat zich gespecialiseerd heeft in verschillende ondersteuningsvragen binnen de jeugdhulp.

 

Kinderen opvoeden/ opvoedondersteuning

Kinderen opvoeden is niet altijd makkelijk. Het kan iedereen overkomen dat het opvoeden je zwaarder valt dan je van tevoren dacht. Dit kan door heel veel verschillende redenen komen. Je kind kan bijvoorbeeld moeite hebben met eten en slapen of hij/zij wil helemaal niet naar je luisteren. Dat is erg frustrerend. Veel ouders vragen zich af of ze het wel goed doen en raken een beetje onzeker.

Praten met andere ouders kan helpen, maar als je er niet meer uit komt kun je altijd terecht bij Plushome. Wij zijn een luisterend oor, geven antwoord op je vraag en voorzien je van praktische tips. Met onze opvoedondersteuning verminderen we eventuele gedragsproblemen bij je kind waardoor het uiteindelijk beter eet, beter slaapt of beter luistert. We zorgen voor meer begrip en meer inzicht waardoor er een betere band, minder ruzie en een fijnere sfeer thuis ontstaat. Op die manier kan je uiteindelijk weer zelfstandig en vol vertrouwen je kind kunt opvoeden.

 

Naast bovenstaande opvoedvragen bieden wij ook ondersteuning bij ouders in scheiding, organiseren we begeleid bezoek en ondersteunen we bij complexere gezinsondersteuning waarbij kinderen bijvoorbeeld onder toezicht staan. Ook bij deze problematiek is het fijn als er mensen zijn die je ondersteunen. Plushome biedt deze ondersteuning.

 

Triple P methodiek

Binnen Plushome werken we methodisch. Binnen ons jeugdteam doen we dit via de Triple P methode. Dit is een wetenschappelijk onderbouwd opvoedprogramma dat is ontworpen om ouders te helpen hun opvoedvaardigheden te verbeteren en een positieve relatie met hun kinderen te ontwikkelingen. Daarnaast geloven we dat je door het versterken van je oplossend vermogen en door te vertrouwen op je veerkracht, je in staat bent meer regie terug te krijgen en je weer meer verantwoordelijkheid kunt dragen over de gebieden in je leven.

 

Intake

De ondersteuning begint bij een intake. Hierin brengen we jouw situatie in kaart door gesprekken met jou en je partner te voeren en door bij je thuis te kijken hoe het er precies aan toe gaat. Op basis daarvan stellen we een plan op. Een plan dat afgesteld is op de behoeften van jou en je kind. Samen kijken we naar de hoeveelheid hulp bij opvoeden die je precies nodig hebt en wat je fijn vindt.

 

Begeleiding thuis

Onder begeleiding van een gedragsdeskundigen komen onze hulpverleners bij je thuis. We helpen je het liefst in de eigen omgeving van het kind. Zo bieden we hulp bij opvoeden in een veilige sfeer en zien we precies waar behoefte aan is en kunnen we heel gericht tips en adviezen geven. We leren je onder andere op welke manier je de ontwikkeling van je kind kunt stimuleren maar bijvoorbeeld ook om contactmomenten te herkennen en te benutten.

De meeste begeleiding die we bieden is geplande begeleiding. Jij spreekt samen met jouw begeleider af wanneer dit plaatsvindt. Ook op kantoor staan we voor je klaar als je buiten je geplande afspraken acuut hulp nodig hebt. Voor cliënten met een complexe hulpvraag hebben we een bereikbaarheidsdienst die ook in de avonduren en de nacht te bereiken is. Je kunt altijd navragen of jij hier gebruik van kunt maken.

 

Zelfredzaamheidsmatrix

De leefgebieden waar je ondersteuning bij kunt gebruiken maken we inzichtelijk door gebruik te maken van de Zelfredzaamheid-Matrix-Jeugd (ZRJ).  Dit is een instrument waarmee wij de mate van zelfredzaamheid eenvoudig en volledig kunnen beoordelen. Deze bestaat uit alle levensdomeinen. Zo heb je een volledig beeld van de leefgebieden waarin je volledig zelfredzaam bent en voor welke leefgebieden je ondersteuning kunt gebruiken. Voor deze leefgebieden worden samen doelen opgesteld in een begeleidingsplan.

Onze gedragsdeskundigen bieden ook nog behandeling en diagnostiek aan vanuit de BGGZ. Zie hierover meer onder het kopje behandeling.

Hieronder kun je een aantal onderwerpen zien waar we ondersteuning bij bieden. Dit is heel breed en voor iedereen anders. Staat jouw situatie er niet bij? Neem dan even contact op. Grote kans dat we je wel kunnen begeleiden.

 

Meer informatie over jeugdhulp lees je in ons artikel “wat is jeugdhulp

01

Hulp bij opvoeden

02

Gezinsbegeleiding

03

Begeleid bezoek

04

Hulp bij gescheiden ouders

05

Adolescenten begeleiding

06

Ambulante begeleiding van kinderen

07

Behandeling

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Maud van de Worp - Muziektherapeut

“De kracht van muziektherapie: passend bij elke stemming.”

Floor Peters - Gezinscoach

“Echt naast iemand gaan staan, het zelfvertrouwen vergroten en die persoon dan zien groeien; dat vind ik het allermooiste aan mijn werk!”

Lotte Bakker - Orthopedagoog

"Al kunnen we de richting van de wind niet veranderen, we kunnen samen kijken hoe de zeilen aan te passen om de gewenste bestemming te bereiken".

Yvette Weeda - Orthopedagoog

"Als je het eindpunt weet, dan kun je een route uitstippelen om daar te komen."

Tanja Wels - Ambulant begeleider jeugd

"In het leven kun je heel wat worden maar nooit meer zijn dan jezelf."