Hulp nodig bij het opvoeden? Hier hoef je je zeker niet voor te schamen. Kinderen opvoeden is niet altijd even makkelijk. Veel ouders vragen zich af of ze het wel goed doen en raken een beetje onzeker. Het kan zijn dat jouw kind bijvoorbeeld moeite heeft met eten en slapen of hij/zij wil helemaal niet naar je luisteren. Dat is...
Jeugdhulp
Plushome is zich sinds 2017 gaan specialiseren in de jeugdhulp. We merkten tijdens onze ambulante begeleiding steeds vaker op dat tijdens de begeleiding opvoedvragen naar voren kwamen. Om hier antwoord op te kunnen geven zijn we gestart met een jeugdteam dat zich gespecialiseerd heeft in verschillende ondersteuningsvragen binnen de jeugdhulp.
Kinderen opvoeden/ opvoedondersteuning
Kinderen opvoeden is niet altijd makkelijk. Het kan iedereen overkomen dat het opvoeden je zwaarder valt dan je van tevoren dacht. Dit kan door heel veel verschillende redenen komen. Je kind kan bijvoorbeeld moeite hebben met eten en slapen of hij/zij wil helemaal niet naar je luisteren. Dat is erg frustrerend. Veel ouders vragen zich af of ze het wel goed doen en raken een beetje onzeker.
Praten met andere ouders kan helpen, maar als je er niet meer uit komt kun je altijd terecht bij Plushome. Wij zijn een luisterend oor, geven antwoord op je vraag en voorzien je van praktische tips. Met onze opvoedondersteuning verminderen we eventuele gedragsproblemen bij je kind waardoor het uiteindelijk beter eet, beter slaapt of beter luistert. We zorgen voor meer begrip en meer inzicht waardoor er een betere band, minder ruzie en een fijnere sfeer thuis ontstaat. Op die manier kan je uiteindelijk weer zelfstandig en vol vertrouwen je kind kunt opvoeden.
Naast bovenstaande opvoedvragen bieden wij ook ondersteuning bij ouders in scheiding, organiseren we begeleid bezoek en ondersteunen we bij complexere gezinsondersteuning waarbij kinderen bijvoorbeeld onder toezicht staan. Ook bij deze problematiek is het fijn als er mensen zijn die je ondersteunen. Plushome biedt deze ondersteuning.
Triple P methodiek
Binnen Plushome werken we methodisch. Binnen ons jeugdteam doen we dit via de Triple P methode. Dit is een wetenschappelijk onderbouwd opvoedprogramma dat is ontworpen om ouders te helpen hun opvoedvaardigheden te verbeteren en een positieve relatie met hun kinderen te ontwikkelingen. Daarnaast geloven we dat je door het versterken van je oplossend vermogen en door te vertrouwen op je veerkracht, je in staat bent meer regie terug te krijgen en je weer meer verantwoordelijkheid kunt dragen over de gebieden in je leven.
Intake
De ondersteuning begint bij een intake. Hierin brengen we jouw situatie in kaart door gesprekken met jou en je partner te voeren en door bij je thuis te kijken hoe het er precies aan toe gaat. Op basis daarvan stellen we een plan op. Een plan dat afgesteld is op de behoeften van jou en je kind. Samen kijken we naar de hoeveelheid hulp bij opvoeden die je precies nodig hebt en wat je fijn vindt.
Begeleiding thuis
Onder begeleiding van een gedragsdeskundigen komen onze hulpverleners bij je thuis. We helpen je het liefst in de eigen omgeving van het kind. Zo bieden we hulp bij opvoeden in een veilige sfeer en zien we precies waar behoefte aan is en kunnen we heel gericht tips en adviezen geven. We leren je onder andere op welke manier je de ontwikkeling van je kind kunt stimuleren maar bijvoorbeeld ook om contactmomenten te herkennen en te benutten.
De meeste begeleiding die we bieden is geplande begeleiding. Jij spreekt samen met jouw begeleider af wanneer dit plaatsvindt. Ook op kantoor staan we voor je klaar als je buiten je geplande afspraken acuut hulp nodig hebt. Voor cliënten met een complexe hulpvraag hebben we een bereikbaarheidsdienst die ook in de avonduren en de nacht te bereiken is. Je kunt altijd navragen of jij hier gebruik van kunt maken.
Zelfredzaamheidsmatrix
De leefgebieden waar je ondersteuning bij kunt gebruiken maken we inzichtelijk door gebruik te maken van de Zelfredzaamheid-Matrix-Jeugd (ZRJ). Dit is een instrument waarmee wij de mate van zelfredzaamheid eenvoudig en volledig kunnen beoordelen. Deze bestaat uit alle levensdomeinen. Zo heb je een volledig beeld van de leefgebieden waarin je volledig zelfredzaam bent en voor welke leefgebieden je ondersteuning kunt gebruiken. Voor deze leefgebieden worden samen doelen opgesteld in een begeleidingsplan.
Onze gedragsdeskundigen bieden ook nog behandeling en diagnostiek aan vanuit de BGGZ. Zie hierover meer onder het kopje behandeling.
Hieronder kun je een aantal onderwerpen zien waar we ondersteuning bij bieden. Dit is heel breed en voor iedereen anders. Staat jouw situatie er niet bij? Neem dan even contact op. Grote kans dat we je wel kunnen begeleiden.
Meer informatie over jeugdhulp lees je in ons artikel “wat is jeugdhulp“
01
Hulp bij opvoeden
02
Gezinsbegeleiding
03
Begeleid bezoek
04
Hulp bij gescheiden ouders
05
Adolescenten begeleiding
06
Ambulante begeleiding van kinderen
07
Behandeling
Jeugdhulp
Gezinsbegeleiding
Ouderschap kan een dankbare en plezierige ervaring zijn, maar soms is het ook veeleisend, frustrerend en vermoeiend. Opvoeden doet iedereen op zijn eigen manier. Elke ouder bepaalt zelf welke waarden en vaardigheden hij belangrijk vindt voor zijn kinderen. Het is belangrijk dat ouders bepalen wat gewenst gedrag is en een eigen aanpak ontwikkelen om met ongewenst gedrag om te gaan....
Jeugdhulp
Begeleid bezoek
Als je gescheiden bent en niet meer samen met je kind(eren) in een huis woont, kan het lastig zijn om een goede omgangsregeling af te spreken. Ook kan het zijn dat een kind (tijdelijk) ergens anders woont dan bij één van de ouders. Voor o.a. de ontwikkeling van het zelfbeeld is het belangrijk dat een kind regelmatig contact heeft met...
Jeugdhulp
Hulp bij gescheiden ouders
Een echtscheiding kan erg verdrietig en vervelend zijn. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Bij een echtscheiding komt veel kijken. Er moeten veel dingen besproken worden en natuurlijk willen jullie de kinderen zo min mogelijk belasten met de scheiding. Alles in het belang van de kinderen, want hoe je het ook bekijkt: kinderen scheiden mee. Wij bieden hulp bij echtscheiding...
Jeugdhulp
Adolescenten begeleiding
Vanuit de Jeugdwet is het voor Plushome ook mogelijk geworden om begeleiding te bieden aan adolescenten. Op deze manier hoeft Plushome geen cliënten die begeleiding vragen op basis van hun leeftijd uit te sluiten. Zij staan als bijna volwassen aan het begin van hun leven en kunnen behoefte hebben aan ondersteuning op heel veel verschillende vlakken. Denk daarbij aan onderwerpen...
Jeugdhulp
Ambulante begeleiding van kinderen
Soms kun je als ouder wat extra hulp gebruiken in het ondersteunen van je kind of puber. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van autisme, ADHD, angst of somberheid, en je kind moeite heeft met emotieregulatie, sociale interactie, goed kunnen slapen of prikkelverwerking. Dan kan het even zoeken zijn voor jou als ouder in hoe je je kind het beste kunt...
Diagnostiek en behandeling
Behandeling
Bij Plushome bieden we diagnostiek en verschillende behandelvormen aan vanuit de jeugdwet. Deze behandeling voor het kind kan ook voor jongeren ingezet worden. Dit betekent dat wij kinderen en jongeren tot 18 jaar een behandeling kunnen bieden. Soms tot 23 jaar vanuit de verlengde jeugdwet. De behandelingen bieden we veelal individueel aan op onze locatie of in de thuissituatie. Dat...
Heb je vragen?