Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij stress en angst

Bij Plushome bieden we hulp bij stress en angst. Angstklachten verdwijnen helaas vaak niet vanzelf, maar gelukkig zijn ze goed te begeleiden en behandelen. Naast begeleiders beschikt Plushome over een groot netwerk van behandelaars en therapeuten die je kunnen helpen om van je angsten af te komen.

Wat is angst?

Angst waarschuwt mensen en zorgt ervoor dat we snel kunnen reageren op gevaar. Heel handig natuurlijk, maar soms ervaren we ook angst als er eigenlijk helemaal geen gevaar dreigt. Als je die gevoelens niet meer kan negeren en je daardoor soms hartkloppingen krijgt, duizelig of misselijk wordt of begint te zweten en te trillen, dan heb je misschien last van een paniekaanval. Ook kan het zijn dat je last hebt van andere angstklachten, waardoor je misschien niet meer de dingen doet die je voorheen wel deed of die je wel zou willen doen. Dit heet vermijdingsgedrag.

Angst onder controle krijgen

Om je angst onder controle te krijgen helpt het om te begrijpen wat er in je lichaam gebeurt. Bij een paniekaanval wordt je amygdala, linksonder in je hersenen, geactiveerd. Deze zet jouw lichaam op overlevingsstand en overschaduwt het rationeel nadenken. Je voelt dingen gebeuren in je lichaam en dit bevestigt jouw angst weer, zo kom je in een spiraal terecht. Je vecht, vlucht of bevriest. Uiteindelijk zakt de angst en maak een associatie in je hoofd met die specifieke situatie.

> Lees hier ook over onze tips om angst onder controle te krijgen

 

Plushome biedt hulp bij angst

Onze begeleiders helpen om jouw angst onder controle te krijgen. Samen ontdekken jullie in welke situaties je angstig wordt en welke gedachten je daarbij hebt. Die gedachten proberen we vervolgens om te zetten in helpende gedachten door ze in kaart te brengen en je jezelf af te laten vragen of ze je helpen of juist die angstklachten erger maken. Daarnaast gaan we samen aan de slag, we gaan oefenen met het doorbreken van jouw vermijdingsgedrag.

Mocht hulp/ begeleiding bij angst niet voldoende zijn om de angststoornis onder controle te krijgen, dan zoeken we samen naar een passende therapievorm. Alles wat je in de therapie leert nemen we weer mee in jouw thuissituatie zodat je de angst snel weer de baas wordt.

Ben je ouder dan 23 jaar dan behandelen we niet zelf. We werken met verschillende partners samen die wel een geschikte behandeling kunnen bieden.

 

 

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Yvette Weeda - Orthopedagoog

"Als je het eindpunt weet, dan kun je een route uitstippelen om daar te komen."

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Floor Peters - Gezinscoach

“Echt naast iemand gaan staan, het zelfvertrouwen vergroten en die persoon dan zien groeien; dat vind ik het allermooiste aan mijn werk!”

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Lotte Bakker - Orthopedagoog

"Al kunnen we de richting van de wind niet veranderen, we kunnen samen kijken hoe de zeilen aan te passen om de gewenste bestemming te bereiken".

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Maud van de Worp - Muziektherapeut

“De kracht van muziektherapie: passend bij elke stemming.”