Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij stress en angst

hier algemene tekst over stress en angst

Angst waarschuwt mensen en zorgt ervoor dat we snel kunnen reageren op gevaar. Heel handig natuurlijk, maar soms ervaren we ook angst als er eigenlijk helemaal geen gevaar dreigt. Als je die gevoelens niet meer kan negeren en je daardoor soms hartkloppingen krijgt, duizelig of misselijk wordt of begint te zweten en te trillen, dan heb je misschien last van een paniekaanval. Ook kan het zijn dat je last hebt van andere angstklachten, waardoor je misschien niet meer de dingen doet die je voorheen wel deed of die je wel zou willen doen. Dit heet vermijdingsgedrag. Met een angststoornis behandeling kunnen we je klachten vaak laten verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen.

Angststoornis behandeling

Angstklachten verdwijnen helaas vaak niet vanzelf, maar gelukkig zijn ze wel goed te behandelen. Plushome beschikt over een groot netwerk van behandelaars en therapeuten die je kunnen helpen om van je angsten af te komen. Waar je ook maar bang voor bent. Uit dat netwerk vinden we een geschikte behandelaar voor je. Eentje. Zodat je niet iedere keer opnieuw je verhaal hoeft te doen. Dat is wel zo fijn.

Hoe verloopt zo’n angst therapie?

In veel gevallen voer je gesprekken met een therapeut. Samen ontdekken jullie in welke situaties je angstig wordt en welke gedachten je daarbij hebt. Die gedachten proberen we vervolgens om te zetten in helpende gedachten door ze in kaart te brengen en je jezelf af te laten vragen of ze je helpen of juist die angstklachten erger maken. Daarnaast gaan we samen aan de slag, we gaan oefenen met het doorbreken van je vermijdingsgedrag.

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Yvette Weeda - Orthopedagoog

"Als je het eindpunt weet, dan kun je een route uitstippelen om daar te komen."

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Floor Peters - Gezinscoach

“Echt naast iemand gaan staan, het zelfvertrouwen vergroten en die persoon dan zien groeien; dat vind ik het allermooiste aan mijn werk!”

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Lotte Bakker - Orthopedagoog

"Al kunnen we de richting van de wind niet veranderen, we kunnen samen kijken hoe de zeilen aan te passen om de gewenste bestemming te bereiken".

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Maud van de Worp - Muziektherapeut

“De kracht van muziektherapie: passend bij elke stemming.”