Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Geestelijke gezondheid

Gezondheid gaat niet alleen over hoe jouw lichaam functioneert maar ook over hoe jij mentaal functioneert. Je kunt in optimale fysieke gezondheid verkeren en je vitaal en vol energie voelen, maar tegelijkertijd mentaal moeilijkheden ervaren. Wat is geestelijke gezondheid nu eigenlijk?

Het begrip geestelijke gezondheid verwijst naar cognitief (denken), emotioneel (voelen) en sociaal welzijn. Geestelijke gezonde personen zijn in staat tot zelfrealisatie, voelen zich gelukkig en zijn maatschappelijk geïntegreerd. Als je je geestelijk gezond voelt kun je de normale spanningen van het leven aan, ben je productief en ben je in staat om een bijdrage te leveren aan jouw omgeving.

Bij Plushome bieden we hulp bij jouw geestelijke gezondheid want dit is niet voor iedereen zo zelfsprekend. Het kan zijn dat je een diagnose hebt die duidt dat het bij jou anders werkt. Denk bijvoorbeeld aan autisme, bipolaire stoornis of angsten. Dan is het leven ineens niet meer zo vanzelfsprekend.

Het belangrijkste wat we merken in de begeleiding is hoe je zelf omgaat met de problemen die je ervaart op jouw gezondheid. Daar ondersteunen we je bij. We kijken met jou naar hoeveel invloed jouw geestelijke gezondheid heeft op jouw dagelijks functioneren. We kijken ook welke levensdomeinen hierdoor beïnvloed raken en wat er nodig is om dit zoveel mogelijk te minimaliseren.

In de begeleiding geven we je inzichten en helpen je jouw geestelijke gezondheid te verbeteren. Hoe we dit doen is helemaal afhankelijk van waar je precies last van ervaart. We helpen je bijvoorbeeld om sociaal in contact te blijven of structuren met jou de dag zo dat jouw geest voldoende rust krijgt. Het is belangrijk dat je niet te streng bent voor jezelf en dat je positief blijft. Ook dat is niet altijd even makkelijk en ondersteunen we bij.

Als je onder de 23 jaar bent kunnen we je ook verschillende behandelingen bieden om je inzichten te geven en het iets makkelijker voor je te maken. Als je ouder bent dan 23 jaar hebben we een paar samenwerkingen met andere behandelorganisaties die jou kunnen behandelen.

Kortom je staat je er niet alleen voor.

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”