Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij trauma

Wanneer je iets vervelends meemaakt kan het zijn dat je hier langer last van hebt. Iets waarvan je nog vaak nachtmerries hebt, waardoor je niet zo goed meer kan slapen. Of iets waardoor je erg bang bent, je je niet meer kan concentreren of iets waardoor je juist heel snel boos en agressief wordt.

Bij Plushome bieden we hulp bij trauma en traumatherapie aan kinderen en jongeren. We helpen je met traumaverwerking zodat je er straks minder of geen last meer van hebt van nadelige effecten van trauma.

 

We beschikken over een groot eigen netwerk vol therapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers en begeleiders. Deze mensen bieden jou hulp bij trauma of posttraumatische stress. Zelf behandelen we kinderen en jongeren tot 23 jaar en begeleiden we volwassenen bij klachten van trauma. We hebben een groot behandelnetwerk waar we maandelijks bij elkaar komen om de wachttijden kort te houden voor behandeling en kunnen dan een mooie combinatie maken van behandeling en begeleiding.

 

Traumatherapie

Er zijn verschillende soorten traumatherapieën. Bij Plushome bieden we dit aan door middel van cognitieve gedragstherapie, muziektherapie, Psycho-motorische therapie of een combinatie daarvan. De behandelaar stelt dan samen met jou een behandelplan op waar jouw begeleidingsplan op wordt aangepast. Op basis van jouw situatie, natuurlijk. Samen ontdekken we wat je nodig hebt en hoe we de PTSS behandeling of traumatherapie zo goed mogelijk voor je in kunnen richten en door het geleerde in de begeleiding terug te laten komen of door er over te praten lijkt het allemaal sneller te beklijven.

 

Traumaverwerking

We kijken daarbij even naar wat er gebeurd is, maar we kijken ook vooruit. Wat heb je nodig voor de toekomst? Welke helpende gedachten kan je formuleren die passen bij wie jij bent en wat je nodig hebt? Zodat je er alleen maar sterker uit kunt komen. Met onze traumabehandeling en begeleiding zorgen we voor een goede traumaverwerking.

Waar wij dit aanbieden? Nijmegen | UtrechtArnhem

 

Meer informatie over een trauma lees je in ons artikel “wat is een trauma

Yvette Weeda - Orthopedagoog

"Als je het eindpunt weet, dan kun je een route uitstippelen om daar te komen."

Floor Peters - Gezinscoach

“Echt naast iemand gaan staan, het zelfvertrouwen vergroten en die persoon dan zien groeien; dat vind ik het allermooiste aan mijn werk!”

Lotte Bakker - Orthopedagoog

"Al kunnen we de richting van de wind niet veranderen, we kunnen samen kijken hoe de zeilen aan te passen om de gewenste bestemming te bereiken".

Maud van de Worp - Muziektherapeut

“De kracht van muziektherapie: passend bij elke stemming.”

Marjolein Meijman - Psychomotorisch therapeut

"Op zoek naar je eigen ik, psychomotorische therapie beweegt je!."