Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij trauma

Wanneer je iets vervelends meemaakt kan het zijn dat je hier een langere periode last van hebt. Iets waarvan je nog vaak nachtmerries hebt, of iets waardoor je bang bent, je je niet meer kan concentreren of iets waardoor je juist heel snel boos en agressief wordt. In dit geval kunnen we het hebben over een trauma.

Bij Plushome bieden we hulp bij een trauma. We bieden hulp zodat jij minder of geen last meer van hebt van de nadelige effecten van een trauma.

 

Hulp bij een trauma door middel van therapie

Er zijn verschillende soorten traumatherapieën. Bij Plushome bieden we dit aan kinderen en jongeren tot 23 jaar, door middel van cognitieve gedragstherapie, muziektherapie, Psycho-motorische therapie of een combinatie daarvan. De behandelaar stelt samen met jou een behandelplan op waar jouw begeleidingsplan op wordt aangepast.

Samen ontdekken we wat je nodig hebt en hoe we de PTSS behandeling of traumatherapie zo goed mogelijk voor je in kunnen richten. Door het geleerde in de begeleiding terug te laten komen of door er over te praten lijkt het allemaal sneller te beklijven.

 

Hulp bij traumaverwerking

Bij Plushome beschikken over een groot eigen netwerk vol therapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers en begeleiders. Deze mensen bieden hulp bij trauma of posttraumatische stress. Zelf behandelen we kinderen en jongeren tot 23 jaar en begeleiden we volwassenen bij klachten van trauma. We hebben een groot behandelnetwerk waar we maandelijks bij elkaar komen om de wachttijden kort te houden voor behandeling en kunnen dan een mooie combinatie maken van behandeling en begeleiding.

Bij traumabegeleiding gaan we terug naar er is gebeurt, maar kijken we ook vooruit. Wat heb je nodig voor de toekomst? Welke helpende gedachten kan je formuleren die passen bij wie jij bent en wat je nodig hebt? Zodat je er alleen maar sterker uit kunt komen. Met onze traumabehandeling en begeleiding zorgen we voor een goede traumaverwerking.

Waar wij dit aanbieden? Nijmegen | UtrechtArnhem

 

Veel gestelde vragen

Wat zijn de symptomen van een trauma?

De symptomen van een trauma kunnen variëren maar omvatten vaak nachtmerries, flashbacks, aanhoudende angst, vermijding van situaties die herinneren aan het trauma, stemmingswisselingen, en verhoogde prikkelbaarheid. Deze symptomen kunnen aanzienlijke invloed hebben op het dagelijks functioneren.

Hoe kan je zelf iemand helpen met een trauma?

Het helpen van iemand met een trauma kan door empathisch te luisteren, emotionele steun te bieden, en aan te moedigen om professionele hulp te zoeken. Belangrijk is om de persoon niet te forceren om over het trauma te praten als hij of zij daar niet klaar voor is.

 

Meer informatie over een trauma lees je in ons artikel “wat is een trauma

Yvette Weeda - Orthopedagoog

"Als je het eindpunt weet, dan kun je een route uitstippelen om daar te komen."

Floor Peters - Gezinscoach

“Echt naast iemand gaan staan, het zelfvertrouwen vergroten en die persoon dan zien groeien; dat vind ik het allermooiste aan mijn werk!”

Lotte Bakker - Orthopedagoog

"Al kunnen we de richting van de wind niet veranderen, we kunnen samen kijken hoe de zeilen aan te passen om de gewenste bestemming te bereiken".

Maud van de Worp - Muziektherapeut

“De kracht van muziektherapie: passend bij elke stemming.”

Marjolein Meijman - Psychomotorisch therapeut

"Op zoek naar je eigen ik, psychomotorische therapie beweegt je!."