Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Traumabegeleiding en verwerking Utrecht

Ben je op zoek traumabegeleiding in Utrecht en omgeving? Plushome staat voor je klaar

Het verleden kan soms beladen zijn, met traumatische gebeurtenissen die een langdurige impact hebben. Deze moeilijke ervaringen zijn vaak ongewenste herinneringen die we liever vermijden, maar tegelijkertijd niet kunnen loslaten. Ze manifesteren zich in de vorm van nachtmerries, angst en emotionele schommelingen. Bij Plushome in Utrecht begrijpen we de uitdagingen die dit met zich meebrengt, en daarom bieden we gespecialiseerde hulp, traumabegeleiding. Onze benadering helpt je om deze herinneringen op een gezonde en effectieve manier te verwerken.

Traumabegeleiding aan (jong)volwassenen

Voor (jong)volwassenen boven de leeftijd van 23 jaar bieden wij in Nijmegen professionele begeleiding bij traumaverwerking. Onze ervaren begeleiders staan klaar om je te ondersteunen bij het verwerken van je trauma. We zijn geïnteresseerd in hoe je de behandeling ervaart, en nog belangrijker, welke positieve veranderingen je in de toekomst kunt verwachten. We nodigen je graag uit voor een gesprek, zodat we samen een persoonlijke aanpak kunnen opstellen en in de praktijk kunnen brengen

 

Contact opnemen met Plushome Utrecht

Adres

Europalaan 2
3526 KS Utrecht

Werktijden

Maandag tot vrijdag 8:00 tot 18:00

 

Veel gestelde vragen

 

Wat zijn de fases van een traumaverwerking?

Het verwerken van een trauma kost tijd en kan worden onderverdeeld in verschillende fases. In de eerste fase gaan we samen traumatische ervaring onderzoeken en komen we erachter welke gevoelens dit teweeg brengt. Deze fase kan erg emotioneel zijn.

In de tweede fase gaan we het trauma verwerken door middel van de juiste therapie. Op dit moment zal het trauma daadwerkelijk worden verwerkt en is het doel om deze een plekje te geven. Er zijn hiervoor verschillende traumatherapieën mogelijk.

De laatste fase is gericht op het behouden van de effecten van de behandeling en het voorkomen van een terugval .

 

Hoe weet je of je trauma verwerkt hebt?

Je weet dat je een trauma verwerkt hebt wanneer de symptomen van het trauma, zoals angst en flashbacks afnemen en je in staat bent om te functioneren zonder dat het trauma je dagelijks leven beheerst. Je voelt je meer in balans en hebt een gevoel van controle over je emoties en gedachten.

 

Waar wij dit nog meer aanbieden? Traumabegeleiding Arnhem | Traumabegeleiding Nijmegen