Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij AD(H)D

Wanneer je AD(H)D hebt kun je je vaak moeilijk voor langere tijd concentreren. Je raakt snel afgeleid en hebt moeite om de aandacht erbij te houden. Je kunt soms moeilijk stil blijven zitten of bent erg druk in je hoofd waardoor je erg chaotisch en vergeetachtig bent. Dit kan erg vervelend zijn en je belemmeren in je werk of op school.

Bij Plushome bieden we daarom hulp bij AD(H)D zodat je dit alles onder controle weet te krijgen. Met de juiste begeleiding en eventueel behandeling willen we je leren met AD(H)D om gaan, zodat je beter kunt functioneren en het maximale uit jezelf kunt halen.

AD(H)D begeleiding voor zowel kinderen als volwassenen

Bij Plushome bieden we je verschillende soorten therapieën waarmee je de kenmerken van AD(H)D onder controle leert te krijgen. We bieden hulp bij AD(H)D aan zowel kinderen als volwassenen.

We helpen met het gebruik van een agenda, het maken van planningen en bij het stellen van prioriteiten. We leren je vaardigheden die je kunt gebruiken om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Daar betrekken we eventueel je directe omgeving bij, zodat ook zij er goed mee om kunnen gaan. Bij Plushome geloven we namelijk in de kracht van een sterk sociaal netwerk.

Kom in contact

AD(H)D behandeling

Wanneer we het hebben over AD(H)D behandeling, bieden we dit alleen aan kinderen. Deze behandeling doen we individueel, maar ook in de vorm van groepstherapie. Volwassenen die een behandeling wensen voor kenmerken van AD(H)D verwijzen we graag door door naar één van onze fijne samenwerkingspartners.

 

Onze aanpak:

Liever geen medicijnen

Medicijnen kunnen de symptomen van AD(H)D onderdrukken en vormen in veel gevallen een wezenlijk onderdeel van de AD(H)D behandeling. Het nemen van medicatie is niet leuk en soms zelfs een beetje eng. Dat snappen we bij Plushome. Daarom gaan we uitgebreid met je in gesprek om je zo goed mogelijk te informeren en kijken we met jou naar mogelijke andere oplossingen.

Kies je uiteindelijk toch voor medicatie, dan zorgen wij ervoor dat je bij de juiste plek terecht komt door middel van doorverwijzing. Ook is het mogelijk dat we een samenwerking aangaan met een psychiater.

Plushome beschikt over een groot netwerk vol therapeuten die je kunnen voorzien van een AD(H)D behandeling of van een therapie voor aanverwante klachten als angststoornissen en depressies.

 

Waar wij dit aanbieden

Hulp bij AD(H)H bieden we bij Plushome aan in de regio’s Arnhem, Nijmegen en Utrecht. Met op alle drie de plaatsen een eigen locatie weten we iedereen te helpen bij zijn of haar eigen traject.

 

Wil je meer weten over ADHD, lees dan onze blog: ADHD; uitgelegd!

Floor Peters - Gezinscoach

“Echt naast iemand gaan staan, het zelfvertrouwen vergroten en die persoon dan zien groeien; dat vind ik het allermooiste aan mijn werk!”

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Lotte Bakker - Orthopedagoog

"Al kunnen we de richting van de wind niet veranderen, we kunnen samen kijken hoe de zeilen aan te passen om de gewenste bestemming te bereiken".

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Maud van de Worp - Muziektherapeut

“De kracht van muziektherapie: passend bij elke stemming.”

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Yvette Weeda - Orthopedagoog

"Als je het eindpunt weet, dan kun je een route uitstippelen om daar te komen."

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."