Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij AD(H)D

Wanneer je AD(H)D hebt kun je je vaak moeilijk voor langere tijd concentreren. Je raakt snel afgeleid en hebt moeite om de aandacht erbij te houden. Je kunt soms moeilijk stil blijven zitten of bent erg druk in je hoofd waardoor je erg chaotisch en vergeetachtig bent. Dit kan erg vervelend zijn en je belemmeren in je werk of op school.

Bij Plushome bieden we daarom hulp bij AD(H)D zodat je dit alles onder controle weet te krijgen. Met de juiste begeleiding en eventueel behandeling willen we je leren met AD(H)D om gaan, zodat je beter kunt functioneren en het maximale uit jezelf kunt halen.

AD(H)D begeleiding voor zowel kinderen als volwassenen

Bij Plushome bieden we hulp bij AD(H)D aan zowel kinderen als volwassenen. We helpen met het gebruik van een agenda, het maken een planning en bij het stellen van prioriteiten. We leren je vaardigheden die je kunt gebruiken om er zo goed mogelijk mee om te gaan.

Daar betrekken we eventueel je directe omgeving bij, zodat ook zij er goed mee om kunnen gaan. Bij Plushome geloven we namelijk in de kracht van een sterk sociaal netwerk.

Kom in contact

Wat valt er onder begeleiding bij ADHD

Begeleiding voor individuen met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is gericht op het aanpakken van de diverse en complexe uitdagingen die deze aandoening met zich meebrengt. Deze ondersteuning is veelzijdig, aangezien ADHD invloed kan hebben op verschillende aspecten van iemands leven, van beroepsmatige prestaties tot sociale interacties en zelfzorg. Hier zijn enkele aspecten die vaak worden opgenomen in ADHD-begeleiding:

 

  • Educatieve ondersteuning: Hulp bij leerstrategieën en studievaardigheden die rekening houden met de aandachtsproblemen en leeruitdagingen van personen met ADHD.
  • Organisatorische vaardigheden: Training in tijdbeheer, planning, en organisatie om te helpen bij het structureren van dagelijkse taken en verantwoordelijkheden.
  • Gedragstherapie: Cognitieve gedragstherapie (CGT) en andere gedragstherapeutische benaderingen kunnen individuen leren hun gedrag te beheersen en positieve omgangsmechanismen te ontwikkelen.
  • Sociale vaardigheden: Begeleiding en training in sociale vaardigheden om te helpen bij het opbouwen en onderhouden van gezonde relaties en het verbeteren van de communicatie.
  • Emotionele ondersteuning: Ondersteuning bij het omgaan met de emotionele aspecten van ADHD, zoals lage zelfwaardering, frustratie en woedebeheersing.
  • Ouderbegeleiding en -training: Begeleiden van ouders van kinderen met AD(H)D voor het creëren van een ondersteunende thuisomgeving.

 

De specifieke vormen van begeleiding kunnen variëren afhankelijk van de behoeften en de leeftijd van de persoon met ADHD, en moeten worden aangepast aan de individuele situatie. Een multidisciplinaire benadering, waarbij onderwijsprofessionals, gezondheidswerkers en psychologen betrokken zijn, is vaak het meest effectief.

Floor Peters - Gezinscoach

“Echt naast iemand gaan staan, het zelfvertrouwen vergroten en die persoon dan zien groeien; dat vind ik het allermooiste aan mijn werk!”

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Lotte Bakker - Orthopedagoog

"Al kunnen we de richting van de wind niet veranderen, we kunnen samen kijken hoe de zeilen aan te passen om de gewenste bestemming te bereiken".

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Maud van de Worp - Muziektherapeut

“De kracht van muziektherapie: passend bij elke stemming.”

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Yvette Weeda - Orthopedagoog

"Als je het eindpunt weet, dan kun je een route uitstippelen om daar te komen."

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Begeleiding door Plushome

Hulp bij AD(H)H bieden we bij Plushome aan in de regio’s Arnhem, Nijmegen en Utrecht. Met op alle drie de plaatsen een eigen locatie weten we iedereen te helpen bij zijn of haar eigen traject.

 

AD(H)D behandeling

Wanneer we het hebben over AD(H)D behandeling, bieden we dit alleen aan kinderen vanuit onze vestiging in Arnhem. Deze behandeling doen we individueel, maar ook in de vorm van groepstherapie. Volwassenen die een behandeling wensen voor kenmerken van AD(H)D verwijzen we graag door naar één van onze fijne samenwerkingspartners.

 

Wil je meer weten over ADHD, lees dan onze blogs:

Wat is ADHD?
Heb ik ADHD?
Omgaan met ADHD