Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Behandeling

Bij Plushome bieden we diagnostiek en verschillende behandelvormen aan vanuit de jeugdwet. Deze behandeling voor het kind kan ook voor jongeren ingezet worden. Dit betekent dat wij kinderen en jongeren tot 18 jaar een behandeling kunnen bieden. Soms tot 23 jaar vanuit de verlengde jeugdwet. Behandeling kan ook als naast de ambulante begeleiding ingezet worden. Dit kan elkaar ondersteunen.

 

De behandelingen bieden we veelal individueel aan op onze locatie of in de thuissituatie. Dat is afhankelijk van de vraag en de behoefte van het kind en de ouder.

De behandelingen die we aanbieden richten zich op het verlagen van angstklachten, piekeren, spanning en dwang. Het vergroten van zelfvertrouwen en het creëren van een evenwichtig zelfbeeld. Ook richten we ons in de behandeling bij het kind op emoties: leren herkennen, voelen, uiten en reguleren van emoties als bijvoorbeeld frustraties. We werken met doelen binnen vier domeinen. Namelijk gericht op het lichamelijke, emotionele, sociale en cognitieve domein. Onze behandeling zijn goed inzetbaar voor kinderen en jongeren met bijvoorbeeld autisme, adhd en/of andere psychiatrische problematiek of een verstandelijke beperking. Daarnaast kunnen we aanvullend diagnostisch onderzoek verrichten.

Regelmatig starten we groepsbehandelingen. Op dit moment hebben we drie groepen. Bij een minimale deelname van vier kinderen laten we de groep doorgaan. De groepsgrootte is maximaal 6 kinderen.

01

Muziektherapie

02

Cognitieve gedragstherapie

03

PMT

04

Kindercoaching

05

Groepstherapie

Floor Peters - Gezinscoach

“Echt naast iemand gaan staan, het zelfvertrouwen vergroten en die persoon dan zien groeien; dat vind ik het allermooiste aan mijn werk!”

Lotte Bakker - Orthopedagoog

"Al kunnen we de richting van de wind niet veranderen, we kunnen samen kijken hoe de zeilen aan te passen om de gewenste bestemming te bereiken".

Marjolein Meijman - Psychomotorisch therapeut

"Op zoek naar je eigen ik, psychomotorische therapie beweegt je!."

Maud van de Worp - Muziektherapeut

“De kracht van muziektherapie: passend bij elke stemming.”

Yvette Weeda - Orthopedagoog

"Als je het eindpunt weet, dan kun je een route uitstippelen om daar te komen."