Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Kindercoaching

Kindercoaching kan worden ingezet bij kinderen tot en met achttien jaar die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze hun zelfvertrouwen willen vergroten, willen leren hoe ze kunnen omgaan met bepaalde emoties zoals boosheid of verdriet, omdat ze veel piekeren of omdat ze willen leren hoe ze kunnen omgaan met overprikkeling.

Er wordt bij kindercoaching niet zozeer gewerkt vanuit ‘stempels’ of diagnoses, maar vanuit de behoefte die het kind ervaart. Hierbij is er oog voor de kwaliteiten van het kind en wordt er gedacht vanuit mogelijkheden en niet vanuit problemen. Een positieve insteek dus!

Kindercoaching is oplossingsgericht, laagdrempelig en kortdurend. Meestal vinden er tussen de vier en acht sessies plaats. Tijdens de coaching wordt er gewerkt met verschillende methoden zoals creatieve werkvormen (spel en tekeningen), lichaamswerk en methoden om inzichten te verkrijgen.

Deze zijn bedoeld om het kind te stimuleren tot bewustwording en het vinden van eigen oplossingen. Zodat het leert hoe het ook in de toekomst nieuwe drempels kan overgaan!”

Floor Peters - Gezinscoach

“Echt naast iemand gaan staan, het zelfvertrouwen vergroten en die persoon dan zien groeien; dat vind ik het allermooiste aan mijn werk!”