Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij opvoeden

Hulp nodig bij het opvoeden? Hier hoef je je zeker niet voor te schamen. Kinderen opvoeden is niet altijd even makkelijk. Veel ouders vragen zich af of ze het wel goed doen en raken een beetje onzeker. Het kan zijn dat jouw kind bijvoorbeeld moeite heeft met eten en slapen of hij/zij wil helemaal niet naar je luisteren. Dat is erg frustrerend. Misschien heb je er gewoon geen energie meer voor of heeft jouw kind een net iets andere aanpak nodig vanwege bijkomende problematiek.

Praten met andere ouders kan helpen, maar als je er niet meer uit komt kun je terecht bij Plushome. Wij bieden je hulp bij de opvoeding. Wij bieden een luisterend oor, geven antwoord op je vragen en voorzien je van praktische tips.

We brengen eerst samen in kaart waar jouw hulpvraag ligt door een paar keer bij jou in het gezin mee te draaien en te observeren. Dit is erg belangrijk, want hierdoor kunnen wij informatie verzamelen en ervoor zorgen dat wij jou zo goed mogelijk verder kunnen helpen.

Door hierover in gesprek te gaan met jou en eventuele betrokkenen, komt er een mooi ‘plan van aanpak’ naar voren waarbij doelen zijn opgesteld die wekelijks worden besproken.

 

Structuur met opvoedondersteuning

Bij de opvoedsondersteuning kunnen we jou onder andere ondersteunen bij het aanbrengen van structuur in jouw gezin of het grenzen stellen aan jouw kind. We bespreken en/of oefenen hoe je kunt reageren op jouw kind en hoe je de regie behoud. Dit leren wij je aan via bepaalde methoden zodat je als ouder ook vertrouwen krijgt in je kunnen en dit vooral ook kan uitstralen. Samen bespreken we situaties waar je tegen aan loopt en kijken we naar de mogelijkheden om het anders te doen, uiteraard op een manier die bij jou past. Wij werken vanuit jouw kracht en positieve kanten zodat het ook mogelijk is om het langdurig in te zetten.

 

Als opvoedondersteuner ook één op één

Daarnaast kan de opvoedondersteuner ook een-op-een werken met het kind. Helpen om emoties te verwoorden, hoe om te gaan met emoties en grenzen en vooral om het zelfvertrouwen te versterken. De opvoedondersteuner kan hiervoor spelletjes inzetten, samen naar buiten gaan of andere creatieve methoden gebruiken, naast het voeren van gesprekken. Wij kunnen meekijken naar het vinden van passende hobby’s en uitlaatkleppen voor jouw kind evenals het ondersteunen van therapieën en daarbij horende huiswerkopdrachten.

 

Oefenen

Daarna is het mooi om alles te combineren en te gaan oefenen en ervaren binnen het gezin. Door gezamenlijk activiteiten te gaan ondernemen of door bij dagelijkse activiteiten aanwezig te zijn, kan de opvoedondersteuner ook in het moment ondersteunen en zorgen dat wat er besproken is in de praktijk geoefend wordt en dat het je eigen wordt. Wij zijn er om je de tips en tricks te geven die je nodig hebt om daarna weer vol vertrouwen zelf verder te kunnen!

Mocht er meer nodig zijn voor jouw gezin, dan kan de opvoedondersteuner helpen met het vinden van een passende therapie, psychologisch onderzoek of een eventueel vervolgtraject.

 

Vermindering gedragsproblemen

Kortom met onze hulp bij opvoeden verminderen we eventuele gedragsproblemen bij het kind, waardoor het uiteindelijk beter eet, beter slaapt of beter luistert. We zorgen voor meer begrip en meer inzicht. Een betere band, minder ruzie en een fijnere sfeer thuis. Zodat je uiteindelijk weer zelfstandig en vol vertrouwen je kind kunt opvoeden.

We bieden hulp bij opvoeden in Utrecht, Arnhem en Nijmegen maar ook in de omliggende gemeenten. Wil je meer weten over onze hulp bij opvoeden? Neem dan even contact met ons op.

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Maud van de Worp - Muziektherapeut

“De kracht van muziektherapie: passend bij elke stemming.”

Yvette Weeda - Orthopedagoog

"Als je het eindpunt weet, dan kun je een route uitstippelen om daar te komen."

Tanja Wels - Ambulant begeleider jeugd

"In het leven kun je heel wat worden maar nooit meer zijn dan jezelf."

Floor Peters - Gezinscoach

“Echt naast iemand gaan staan, het zelfvertrouwen vergroten en die persoon dan zien groeien; dat vind ik het allermooiste aan mijn werk!”

Lotte Bakker - Orthopedagoog

"Al kunnen we de richting van de wind niet veranderen, we kunnen samen kijken hoe de zeilen aan te passen om de gewenste bestemming te bereiken".

Aranka Junte - Begeleider Jeugd & Gezin

"Pas wanneer je luistert om te begrijpen, in plaats van te luisteren om te reageren, ontstaat er echt contact."