Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij gescheiden ouders

Een echtscheiding kan erg verdrietig en vervelend zijn. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Bij een echtscheiding komt veel kijken. Er moeten veel dingen besproken worden en natuurlijk willen jullie de kinderen zo min mogelijk belasten met de scheiding. Alles in het belang van de kinderen, want hoe je het ook bekijkt: kinderen scheiden mee. Wij bieden hulp bij echtscheiding aan zowel de ouders als de kinderen.

Bij Plushome begeleiden we deze scheidingsprocessen en helpen om deze zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit doen we door te letten op de communicatie en op hoe de kinderen omgaan met de scheiding.

 

Communicatie

Communicatie is een belangrijk onderwerp, waar we zorgvuldig mee omgaan. Onze ervaring leert dat kinderen  vaak minder problemen ervaren met de scheiding als ouders goed blijven communiceren. Dat kan best lastig zijn. Ondanks alles wat er speelt moet er besloten worden hoe jullie de zorg van de kinderen gaan verdelen. Voor hen moet alles goed geregeld worden. Hier kunnen wij bij helpen.

 

Therapie

Ook helpen we de kinderen bij het verwerken van de echtscheiding. Dit kan bijvoorbeeld door een coachtraject bij onze kindercoach of we kunnen door middel van muziektherapie of PMT de kinderen ondersteunen om de scheiding een plek te geven en er over te praten.

Lotte Bakker - Orthopedagoog

"Al kunnen we de richting van de wind niet veranderen, we kunnen samen kijken hoe de zeilen aan te passen om de gewenste bestemming te bereiken".

Aranka Junte - Begeleider Jeugd & Gezin

"Pas wanneer je luistert om te begrijpen, in plaats van te luisteren om te reageren, ontstaat er echt contact."

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Maud van de Worp - Muziektherapeut

“De kracht van muziektherapie: passend bij elke stemming.”

Yvette Weeda - Orthopedagoog

"Als je het eindpunt weet, dan kun je een route uitstippelen om daar te komen."

Tanja Wels - Ambulant begeleider jeugd

"In het leven kun je heel wat worden maar nooit meer zijn dan jezelf."

Floor Peters - Gezinscoach

“Echt naast iemand gaan staan, het zelfvertrouwen vergroten en die persoon dan zien groeien; dat vind ik het allermooiste aan mijn werk!”