Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Beschermd thuis

Bij Plushome bieden we onze ambulante begeleiding ook in een intensievere vorm aan. Dit noemen we ‘beschermd thuis’. Deze vorm van begeleiding wordt vaak verward met ‘beschermd wonen’. Het is eigenlijk zelfstandig begeleid wonen.

 

Op dit moment hebben wij een aantal plekken vrij in de regio Arnhem. De locatie in Nijmegen is net verhuurd. Wil je hier meer over weten klik op de oranje tekst of neem dan contact met ons op.

‘Beschermd wonen’ is ontstaan om mensen meer zorg te kunnen bieden in een veilige omgeving waar continu iemand aanwezig is. Vaak woon je met meer mensen bij elkaar die allemaal ondersteuning nodig hebben. De begeleiders die langskomen, zijn er voor iedereen. Er is vaak een gezamenlijke woonkamer en er kan samen gekookt worden op de groep. Er is een soms een nachtwaker aanwezig. Je bent eigenlijk nooit alleen.

 

Beschermd thuis

Bij ‘beschermd thuis’ werkt dat anders. Dat lijkt meer op onze ambulante begeleiding maar wel met intensievere ondersteuning. Het is zelfstandig begeleid wonen. Bij beschermd thuis heb je altijd twee begeleiders. Zij verdelen de uren die ze per week langskomen onderling. Het kan zijn dat ook de ondersteuningsvragen worden verdeeld. Misschien heb je voorkeur om bepaalde ondersteuningsvragen met een begeleider op te pakken. Jij hebt hierin inspraak, het gaat om jouw doelen.

In principe plan je de begeleidingsafspraken in met je vaste begeleiders, zij komen bij je thuis. Als je een indicatie hebt vanuit de WLZ, dan kan deze woning een zorgwoning zijn. De geplande bezoeken noemen we planbare zorg. Bij beschermd thuis is er ook voor ‘niet planbare zorg’ begeleiding beschikbaar. Overdag kun je hiervoor bellen naar het kantoor. Buiten kantoortijden, in de avond en de nacht kun je een bereikbaarheidsdienst bellen.

 

Voor wie is beschermd thuis bedoeld?

Wij bieden deze 24-uurs begeleiding aan voor mensen vanaf 18 jaar die minder zelfredzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek voor wie het moeilijk is om zelfstandig te wonen. Met de juiste begeleiding, kan de volwassene leren om zelfstandiger te worden om mogelijk in de toekomst meer zelf te kunnen.

Wanneer kom je in aanmerking?

Wij bieden deze vorm van beschermd wonen aan volwassen met een WLZ indicatie. WLZ staat voor Wet Langdurige Zorg en wordt betaald door de zorgverzekeraar. Als je een indicatie via de gemeente hebt gekregen kom je niet in aanmerking voor een zorgwoning. Wel kunnen we zelfstandig begeleid wonen of bescherm thuis is jouw eigen woning aanbieden.

 

Kennismaking

Je krijgt bij ons eerst een kennismakingsgesprek waar we samen met jou en eventueel betrokken mensen uit je omgeving kijken naar jouw ondersteuningsvraag. Samen maken we een plan op de levensdomeinen waar een ondersteuningsbehoefte is. We gaan hieruit van de levensdomeinen van de Zelfredzaamheidsmatrix zodat we samen alles goed in beeld krijgen.

Als je vervolgens wilt starten bij Plushome kijken we welke begeleiders het beste bij jou passen en gaan we starten om ervaren of de juiste ‘klik’ er is.

In onze begeleiding merken we dat het betrekken van jouw sociale omgeving en het meedoen in de maatschappij veel kan bijdragen aan vervulling en zelfredzaamheid. We hebben hier in de begeleiding dan ook extra aandacht voor. Dit nemen we desgewenst ook mee in jouw plan. We ondersteunen bij het uitbreiden of verstevigen van jouw sociale netwerk. We zien dat als mensen een stabiel netwerk om zich heen hebben soms begeleiding niet meer nodig is.

Hieronder kun je een aantal levensdomeinen zien waar we ondersteuning bij bieden in de begeleiding bij ‘beschermd thuis’. Dit is heel breed en voor iedereen anders. Staat jouw situatie er niet bij? Neem dan even contact op. Grote kans dat we je wel kunnen ondersteunen.

 

Waar wij dit aanbieden? Begeleid wonen Nijmegen | Begeleid wonen Utrecht | Begeleid wonen Arnhem

 

 

01

Hulp bij financiën

02

Hulp bij vrije tijd

03

Hulp bij werk en opleiding

04

Hulp bij wonen

05

Hulp bij huiselijke relaties

06

Hulp bij geestelijke gezondheid

07

Hulp bij dagstructuur

08

Hulp bij sociaal netwerk

09

Hulp bij lichamelijke gezondheid

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”