Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Begeleid wonen

Interesse in begeleid zelfstandig wonen? Bij Plushome bieden we ambulante begeleiding ook aan in een intensievere vorm, deze vorm van begeleiding noemen we begeleid zelfstandig wonen. Dit noemen we ook wel  ‘beschermd thuis’. Dit is dus niet beschermd wonen. Het verschil met beschermd wonen is dat je de begeleiding in jouw ‘eigen huis’ krijgt maar wel met de zorgintensiteit van een beschermde woonplek.

 

Waar wij dit aanbieden? Begeleid wonen Nijmegen | Begeleid wonen Utrecht | Begeleid wonen Arnhem

 

Begeleid zelfstandig wonen

Bij begeleid zelfstandig wonen krijg je intensievere ambulante ondersteuning en de mogelijkheid om in de avond of nacht contact te hebben. Je hebt altijd twee begeleiders, zij verdelen de uren die ze per week langskomen onderling. Het kan zijn dat ook de ondersteuningsvragen worden verdeeld. Misschien heb je voorkeur om bepaalde ondersteuningsvragen met een begeleider op te pakken. Jij hebt hierin inspraak, het gaat om jouw doelen.

In principe plan je de begeleidingsafspraken in met je vaste begeleiders, zij komen bij je thuis. Als je een indicatie hebt vanuit de WLZ, dan kan deze woning een zorgwoning zijn. De geplande bezoeken noemen we planbare zorg. Bij beschermd thuis is er ook voor ‘niet planbare zorg’ begeleiding beschikbaar. Overdag kun je hiervoor bellen naar het kantoor. Buiten kantoortijden, in de avond en de nacht kun je een bereikbaarheidsdienst bellen.

 

Voor wie is begeleid zelfstandig wonen bedoeld?

Wij bieden deze 24-uurs begeleiding aan voor mensen vanaf 18 jaar die minder zelfredzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek voor wie het moeilijk is om zelfstandig te wonen. Met de juiste begeleiding, kan de volwassene leren om zelfstandiger te worden om mogelijk in de toekomst meer zelf te kunnen. Dit kan zowel vanuit de WMO of vanuit de WLZ worden aangeboden.

 

Wanneer kom je in aanmerking?

Wij bieden begeleid zelfstandig wonen in een zorgwoning aan voor volwassen met een WLZ-indicatie. WLZ staat voor Wet Langdurige Zorg en wordt betaald door de zorgverzekeraar. Als je een indicatie via de gemeente hebt gekregen kom je niet in aanmerking voor een zorgwoning. Wel kunnen begeleid zelfstandig wonen in jouw eigen woning aanbieden.

 

Kennismaking

Je krijgt bij ons eerst een kennismakingsgesprek waar we samen met jou en eventueel betrokken mensen uit je omgeving kijken naar jouw ondersteuningsvraag. Samen maken we een plan op de levensdomeinen waar een ondersteuningsbehoefte is. We gaan hieruit van de levensdomeinen van de Zelfredzaamheidsmatrix zodat we samen alles goed in beeld krijgen.

Als je vervolgens wilt starten bij Plushome kijken we welke begeleiders het beste bij jou passen en gaan we starten om ervaren of de juiste ‘klik’ er is.

In onze begeleiding merken we dat het betrekken van jouw sociale omgeving en het meedoen in de maatschappij veel kan bijdragen aan vervulling en zelfredzaamheid. We hebben hier in de begeleiding dan ook extra aandacht voor. Dit nemen we desgewenst ook mee in jouw plan. We ondersteunen bij het uitbreiden of verstevigen van jouw sociale netwerk. We zien dat als mensen een stabiel netwerk om zich heen hebben soms begeleiding niet meer nodig is.

Hieronder kun je een aantal levensdomeinen zien waar we ondersteuning bij bieden bij begeleid zelfstandig wonen. Dit is heel breed en voor iedereen anders. Staat jouw situatie er niet bij? Neem dan even contact op. Grote kans dat we je wel kunnen ondersteunen.

 

 

 

 

01

Hulp bij financiën

02

Hulp bij vrije tijd

03

Hulp bij werk en opleiding

04

Hulp bij wonen

05

Hulp bij huiselijke relaties

06

Hulp bij geestelijke gezondheid

07

Hulp bij dagstructuur

08

Hulp bij sociaal netwerk

09

Hulp bij lichamelijke gezondheid

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”