Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij autisme

Bent u op zoek naar hulp bij autisme? Of u nu zelf autisme heeft, een ouder, verzorger, of leraar bent van iemand met autisme, bij Plushome bieden we ambulante begeleiding bij autisme aan zowel kinderen en volwassenen. Ons doel is om een positieve impact te maken op het leven van mensen met autisme, door hen de tools en hulpbronnen te bieden die ze nodig hebben om hun potentieel te realiseren.

Waarom kiezen voor autisme begeleiding?

Autisme kan invloed hebben op veel levensgebieden in veel verschillende levensfasen. De mate waarin is individueel bepaald en hangt vaak samen met iemands levensfase en achtergrond. Mensen met autisme kunnen bijvoorbeeld kwetsbaarheden hebben op het sociaal functioneren, (non-verbale) communicatie, motoriek, prikkelverwerking of het filteren van informatie en flexibiliteit.

Met name tijdens overgangsperioden hebben mensen met autisme een kans om vast te lopen als zij niet tijdig de juiste begeleiding krijgen. Voorbeelden hiervan zijn de overgang in ontwikkelingsfasen die bij verschillende leeftijden hoort, overgang van school/werk/dagbesteding en van wonen bij ouders naar zelfstandig wonen.

De juiste begeleiding bij iemand met autisme biedt hulp in deze verschillende situaties.

Voor wie is ambulante begeleiding bij autisme?

Bij Plushome begrijpen we de unieke uitdagingen en kansen die autisme met zich meebrengt, we bieden dan ook begeleiding aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Autisme is een spectrum, wat betekent dat de ervaring ervan diep persoonlijk en variabel is. Van de eerste stappen van herkenning tot de dagelijkse omgang en begeleiding, onze aanpak is erop gericht om elke persoon in verschillende levensfases (van jong tot oud) te ondersteunen op een manier die het best aansluit bij hun individuele behoeften en potentieel.

 

Autisme begeleiding bij kinderen

Voor kinderen biedt Plushome een liefdevolle en stimulerende omgeving waarin ze kunnen groeien en leren op hun eigen tempo. Onze begeleiding richt zich op het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden, sociale interactie en zelfredzaamheid, met het oog op het maximaliseren van hun potentieel. We werken nauw samen met ouders en verzorgers, omdat we geloven in een holistische benadering die het hele gezin ondersteunt.

 

Autisme begeleiding bij volwassenen

Voor volwassenen bieden we begeleiding die gericht is op het bevorderen van onafhankelijkheid, het aanleren van nieuwe vaardigheden, en het ondersteunen van carrière- en levensdoelen. Of het nu gaat om het vinden van geschikt werk, het navigeren in sociale situaties, of het beheren van dagelijkse taken, ons team staat klaar om te helpen bij het overwinnen van hindernissen en het bereiken van persoonlijke successen.

 

We delen ook blogs/ artikelen met waardevolle inzichten en praktische tips over het omgaan met autisme, herkennen van autisme tot het navigeren door de complexiteiten van het dagelijks leven.

Autisme begeleiding op maat

Iedereen is uniek en verdient een persoonlijke begeleiding. Bij Plushome word je gekoppeld aan een begeleider die wij bij jou vinden passen. Dit is één persoon, waarbij jij je verhaal kwijt kan. Op deze manier willen we met autisme begeleiding een veilige en vertrouwde omgeving creëren. Ook kunnen we ervoor zorgen dat de mensen uit jouw leefomgeving ondersteund en begeleid worden, zodat ze kunnen leren om jou te begrijpen en om zo goed mogelijk met jou om te kunnen gaan.  We horen graag waar je naartoe wilt. Wat je zou willen leren en wat je dromen zijn? Samen zorgen we ervoor dat jij stappen in de juiste richting zet en je doelen behaalt!

 

Plushome biedt begeleiding op verschillende levensgebieden. We hanteren hierbij de levensgebieden van de zelfredzaamheidsmatrix.

Dit kan een stukje acceptatie zijn of bijvoorbeeld het vinden van lotgenoten contact.

 

Waar bieden we de ambulante begeleiding?

Plushome beschikt over drie omgevingslocaties, in Arnhem, Utrecht en Nijmegen. Voor autisme begeleiding spreken we graag af op een plek waar jij je comfortabel voelt, dit spreken we samen af. Bijvoorbeeld thuis, op het werk, op de sportclub, of een andere plek.

Wij bieden hulp bij autisme in Nijmegen en hulp bij autisme in Utrecht en hulp bij autisme in Arnhem.

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Maud van de Worp - Muziektherapeut

“De kracht van muziektherapie: passend bij elke stemming.”

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Yvette Weeda - Orthopedagoog

"Als je het eindpunt weet, dan kun je een route uitstippelen om daar te komen."

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Floor Peters - Gezinscoach

“Echt naast iemand gaan staan, het zelfvertrouwen vergroten en die persoon dan zien groeien; dat vind ik het allermooiste aan mijn werk!”

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Lotte Bakker - Orthopedagoog

"Al kunnen we de richting van de wind niet veranderen, we kunnen samen kijken hoe de zeilen aan te passen om de gewenste bestemming te bereiken".

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”