Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Autisme begeleiding Utrecht

Bent u op zoek naar autisme begeleiding in Utrecht? Bij Plushome begrijpen we dat elk persoon uniek is en specifieke behoeften en aandacht nodig heeft. Onze toewijding aan het bieden van autismebegeleiding in Utrecht staat centraal in ons streven naar het creëren van een veilige thuisbasis. Zowel kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen kunnen terecht bij Plushome.

Wat is Autisme?

Autisme is een neurobiologische aandoening die invloed heeft op de manier waarop individuen informatie verwerken en omgaan met hun omgeving. Bij Plushome begrijpen we dat geen twee mensen met autisme hetzelfde zijn. Daarom hanteren we een persoonlijke aanpak die rekening houdt met de unieke behoeften van elke cliënt.

Meer informatie over “wat is autisme” lees je in onze blog

Contact met Plushome

Autisme begeleiding in Utrecht: Onze aanpak

Bij Plushome in Utrecht bieden we structuur, staan we voor betrouwbaarheid en bewegen we graag mee. Bij ons is iedereen uniek en gaan we graag samen de uitdaging aan, onze aanpak is daarom altijd flexibel. Autisme begeleiding bieden we in privé sferen (thuis), maar ook bij ons op kantoor of op een plek elders. In overeenstemming maken we afspraken en werken we samen aan doelen die we willen behalen. Dit kan met één afspraak in de week, maar ook tweewekelijks.

 

Onze begeleiders staan altijd klaar

Ons team van ervaren en empathische begeleiders in Utrecht staan altijd klaar. We begrijpen dat de behoefte aan ondersteuning op elk moment kan ontstaan. Daarom zijn onze begeleiders flexibel en proactief in het bieden van hulp. Of het nu gaat om dagelijkse routines, sociale interactie, of ondersteuning op school of werk, wij staan klaar om te helpen.

 

In aanmerking komen voor autisme begeleiding in Utrecht

Als jong volwassenen van 18 jaar of ouder, heb je een WMO-indicatie nodig van de gemeente waarin je woonachtig bent om in aanmerking te komen voor autisme begeleiding. Neem hiervoor altijd eerst contact op met het WMO-loket of het buurtteam in de wijk waar je woont.

Voor kinderen en jongere tot 18 jaar wordt dit geregeld via de jeugdwet. Om in aanmerking te komen voor autisme begeleiding door Plushome Utrecht vanuit de Jeugdwet, is er een Jeugdwet-indicatie nodig van de gemeente waarin de jongere/het kind woonachtig is. Elke gemeente organiseert de aanvraag voor een indicatie anders. Neem daarom altijd eerst contact op met het buurtteam (jeugd- en gezin) in de wijk waar je woont.

Wilt u meer weten hoe dit precies in zijn werking gaat, neem dan gerust contact op met Plushome.

 

Wij bieden ook autisme begeleiding in Arnhem en autisme begeleiding in Nijmegen

 

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”