Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij vrije tijd

Het lijkt heel eenvoudig om vrije tijd invulling te geven, want wie houdt er nou niet van vrije tijd? Maar wat is vrije tijd nu eigenlijk? Vrije tijd is de tijd die je niet hoeft te besteden aan verplichte of noodzakelijke activiteiten zoals school, werk of bijvoorbeeld koken.

Voldoende vrije tijd is belangrijk om gezond te kunnen leven. In deze tijd kun je ontspannen door bijvoorbeeld te gaan sporten of met vrienden iets leuks te doen. De batterij die je verbruikt tijdens de normale, dagelijkse werkzaamheden kan weer worden opgeladen door leuke dingen te doen in jouw vrije tijd.

Het is niet voor iedereen even eenvoudig om vrije tijd zo in te vullen dat die batterij ook oplaadt. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld geen sociale contacten hebt waarmee je leuke dingen kunt doen of je weet niet goed hoe je jezelf bezig kunt houden. Onze begeleiders helpen jou bij het invullen van jouw vrije tijd zodat je een mooie afwisseling hebt tussen inspanning en ontspanning.

Zelfredzaamheid met betrekking tot vrije tijd gaat over de mate waarin activiteiten gedurende de dag als plezierig of nuttig worden ervaren door jou. Alleen hierdoor kan er vervulling ontstaan. De mate waarin je een structuur aanbrengt in jouw dag- en nachtritme is van groot belang. Een gezond dag- en nachtritme is tenminste overdag wakker zijn en ’s nachts slapen. We kunnen jou ondersteunen om in een gezond ritme te komen en te blijven.

Daarnaast kunnen we op onderzoek uitgaan om te kijken welke activiteiten jou plezier of vervulling geven. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van vrijwilligerswerk of samen naar de stad gaan om onder de mensen te komen. Ook het uitproberen van hobby’s of sport kan hierin een onderdeel zijn. Wil jij ook hulp bij het invullen van jouw vrije tijd? Neem dan contact met ons op.

 

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."