Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij werk en opleiding

Het domein werk en opleiding gaat over het hebben van betaald werk, het volgen van een traject dat naar werk leidt of het volgen van een opleiding. Het hebben van werk of het volgen van een opleiding geeft dagritme, structuur, ontmoeting, persoonlijke ontwikkeling en zingeving. Dit vergroot jouw mate van zelfredzaamheid in de maatschappij. Het is dus echt een investering in jezelf!

Plushome biedt ondersteuning bij het volgen van een opleiding of het vinden van werk dat bij jou past. Het maken van de juiste keuzes of het behouden van motivatie kan voor iedereen lastig zijn. Jouw begeleider kan je hierbij helpen.

Opleiding

Bij het zoeken naar een passende opleiding komen vaak veel verschillende dingen kijken. Sommige dingen verwacht je, anderen komen onverwachts. Voordat je een keuze maakt kun je samen met jouw begeleider de huidige situatie in kaart brengen. Vervolgens kijk je naar wat kun je, en wat wil je? Waar liggen je talenten? Ga je een voltijd of deeltijdopleiding doen? Ben je theoretisch of meer praktisch ingesteld? Ook het aanvragen van studiefinanciering hoort hierbij.

Ook wanneer je al bezig bent met een opleiding kan jouw begeleider je ondersteunen, bijvoorbeeld bij het maken van een planning van je studie. Ook kunnen jullie samen belangrijke gesprekken oefenen zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent.

 

Volgen van een traject

Het volgen van een traject kan ervoor zorgen dat je op den duur weer aan het werk kan. Zo’n traject volg je via het UWV, de gemeente, een ex-werkgever of een verzekeringsmaatschappij. Dit heet ook wel een re-integratietraject. Denk daarbij aan een opleiding of (om)scholing. Het traject is erop gericht om werknemersvaardigheden te verbeteren, de motivatie om te gaan werken te verhogen of jouw sollicitatievaardigheden te vergroten.

Jouw begeleider kan bijvoorbeeld met je meegaan naar gesprekken met het UWV of andere betrokken instanties. Er is ruime ervaring aanwezig en jouw begeleider kent de sociale kaart van jouw omgeving.

 

Werk

Als je betaald werk hebt dan wil je dit natuurlijk ook behouden. Wanneer betaald werk wordt verricht gaat het om het ondersteunen bij het toegerust zijn om jouw werk uit te voeren. Het werken naar vermogen en de stabiliteit van het werk. Met toerusting bedoelen we dat je de juiste middelen, materialen en vaardigheden hebt om het werk uit te voeren.

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”