Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij financiën

Het hebben van voldoende geld is een belangrijk onderdeel van ons leven. Als we niet voldoende geld hebben kan dit namelijk veel stress met zich meebrengen. Het is prettig als jouw inkomsten- en uitgavenpatroon goed op elkaar afgestemd zijn zodat je aan je verplichtingen kunt voldoen. Zo houd je de stress buiten de deur en kun je misschien zelfs sparen voor leuke dingen. Kun jij wel wat hulp bij je geldzaken gebruiken? Lees dan even verder.

Bij Plushome bieden we hulp bij jouw geldzaken en financiële problemen. We helpen bij het maken van overzicht en het sparen voor onverwachte uitgaven. Zo kom je niet meteen in de problemen als jouw koelkast of wasmachine het begeeft.

Veel mensen die we begeleiden hebben een uitgavepatroon die niet past bij hun inkomsten. Dan zijn de financiën ontregeld. Natuurlijk niet leuk maar wel op te lossen. Het eerste wat dan belangrijk is, is het in kaart brengen van de financiën. Dit doen we altijd samen met jou.

 

Hulp bij geldzaken

We kijken naar jouw inkomsten en vaste lasten. We brengen in kaart wat eventuele achterstanden zijn en wat je uitgaven zijn aan bijvoorbeeld boodschappen en andere levensbehoeften. Soms worden dingen over het hoofd gezien dus maken we eerst een overzicht van wat er speelt.

Wanneer we dit inzichtelijk hebben, maken we een plan. In dit plan nemen we bijvoorbeeld betaalafspraken met schuldeisers op. We nemen alles mee je overzicht want er moet natuurlijk wel voldoende ruimte blijven voor je levensonderhoud.

Soms zijn de schulden te hoog en dan kan ondersteuning vanuit een budgetcoach of bewindvoerder nodig zijn. Als dat zo is zullen we samen met jou kijken wat het beste is voor jouw situatie. Mensen denken vaak dat ze nooit meer onder bewindvoering uitkomen als ze hier eenmaal voor kiezen. Dat is niet waar. Op het moment dat je alles weer terug onder controle hebt kun je bij de rechter een aanvraag doen om de bewindvoering te stoppen.

Soms duurt het even voordat het opgelost is maar uiteindelijk is het opgelost. Dat we je daar doorheen helpen kun je lezen uit onderstaand voorbeeld.

 

Hulp bij financiële problemen

Je bent je baan kwijtgeraakt en hebt daardoor een grote financiële schuld opgebouwd waardoor je nu tijdelijk bij je ouders moet wonen. Door een gevoel van schaamte kom je amper nog buiten en raak je al snel in een dip. De stress bouwt zich alleen maar verder op en zo beland je in een vicieuze cirkel. Probeer daar maar eens alleen uit te komen.

Deze situatie kan ons allemaal overkomen. Wij zijn er voor jou in deze situatie. Je mag bij ons ventileren en al jouw gevoelens en angsten delen. Samen maken we een stappenplan en helpen je met betalingsregelingen bij de schuldeisers.

We helpen bij het vergaren van inkomen (werk of uitkering) en zullen van daaruit weer een dagstructuur met je gaan vinden. Desnoods spreken we elke dag op een vast moment in de ochtend af zodat jouw dag- en nachtritme niet verstoord raakt. We gaan net zo lang door tot het lukt!

 

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”