Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij dagstructuur

Sta jij er weleens bij stil wat ‘dagstructuur’ betekent? Iedere dag staan we ‘s ochtends op en doen we het riedeltje wat past bij ons leven. De structuur die je hebt ontwikkeld door de jaren heen past bij je. Het is een automatisme geworden waar je misschien niet langer stil bij staat.

Juist doordat je er misschien niet langer stil bij staat, merk je de waarde er niet meer van. Het biedt je veiligheid om de dagen en weken door te komen. Maar iedereen heeft weleens een moment in zijn leven dat het niet zo lekker loopt. Er valt iets weg in je leven waardoor je komt te wankelen.

 

Dit kan van alles zijn. Van je baan verliezen tot een andere heftige gebeurtenis in je leven. Wat als het zo’n heftige gebeurtenis is, dat je letterlijk niet meer weet waar je het zoeken moet. Wat als je de ‘normale’ dingen die je voorheen wel deed, niet meer kunt uitvoeren. Je verliest steeds meer het overzicht. Alledaagse zaken die je voorheen zonder moeite deed, kosten nu steeds meer moeite. Je kunt je huishouden niet meer op orde houden en hebt geen overzicht meer in je financiën.

 

Het belang van (dag)structuur

(Dag) structuur is een enorm belangrijk aspect in ons leven, omdat je jezelf een stuk veiligheid biedt en weet wat er komen gaat. Wanneer het je zelf niet meer lukt om structuur in je leven te krijgen, kan Plushome je helpen om op die manier (weer) rust in je lichaam en geest te krijgen.

Bij Plushome begeleiden we mensen die vragen hebben rondom hun dagstructuur. We kijken eerst naar waar je nu staat en waar je naar toe wil. Met andere woorden; wat is het ideale plaatje ten opzichte van jouw dagstructuur die je wilt oppakken. Wat voor de ene persoon werkt, hoeft natuurlijk niet voor de andere persoon te werken. We maken vervolgens kleine stappen en werken zo naar het einddoel.

 

Weekplanning

Zo maken we bijvoorbeeld samen een weekplanning. We kijken naar de werkdagen, wanneer de boodschappen of het huishouden gedaan worden en we plannen ontspanningsmomenten in. Hierdoor creëren we overzicht en is er ruimte voor alles wat voor jou belangrijk is. Dit geeft vaak al veel inzicht. Soms zie je dat iemand veel te veel van zichzelf vraagt. Dan is het van belang om prioriteiten te stellen.

Zo gaan we wekelijks aan de slag en creëren samen een weekstructuur waarbinnen iemand al zijn of haar doelen kan behalen. We gaan zoveel mogelijk voor succes ervaringen door de stappen die we zetten aan te passen. Dat motiveert namelijk. Hé en wanneer het een dagje minder gaat, is dat natuurlijk niet het einde van de wereld. We praten erover en we reflecteren; bekijken wat anders kan en stellen zo nodig bij.

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."