Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Huiselijke relaties

Iedereen heeft in zijn leven wel te maken met huiselijke relaties. Je groeit op in een gezin of gezinshuis en dan zijn jouw ouders of opvoeders jouw huiselijke relaties. Ook broertjes en zusjes tellen hierin mee. Woon op je op kamers? Dan zijn andere huisgenoten of de huisbaas zelf jouw huiselijke relaties. En als je gaat samenwonen natuurlijk jouw partner en eventueel jouw kinderen.

Je houdt rekening met elkaar en deelt in meer of mindere mate verschillende onderdelen van het huis en dit kan voor problemen zorgen. Misschien houdt jouw huisgenoot het huis niet schoon zoals jij zou willen, of heb je veel ruzie met een van je kinderen. Het kan zijn dat je relationele problemen hebt of dat er zelfs sprake is van mishandeling, misbruik of verwaarlozing.

Het kan zijn dat je psychiatrische of psychische klachten hebt die ook effect hebben op je gezin. Of jouw partner heeft psychische klachten en dat heeft weer effect op jou.

We kunnen jou bij Plushome op verschillende manieren ondersteunen bij problemen met huiselijke relaties. We bieden hulp bij opvoeden, bemiddelen bij ruzies en ondersteunen in communicatie. Ook bieden we psycho-educatie aan als er een huisgenoot psychische klachten heeft om zo het begrip voor elkaar te vergroten.

Het is niet voor iedereen even simpel om goed contact te hebben met huisgenoten. Hiervoor zijn veel sociale vaardigheden nodig welke we ook kunnen trainen. We kijken ook of jijzelf wel voldoende steun ervaart van jouw huisgenoten in jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Dit geldt natuurlijk ook andersom. De kwaliteit van deze relaties is erg belangrijk voor jouw gevoel van geluk. Er is niks ergers om weer in een ruzie thuis te belanden als je er net een lange dag op hebt zitten.

 

 

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”