Skip links

Plushome levert behandelingen, jeugdhulp en ambulante begeleiding voor mensen
met een (lichte) verstandelijke beperking en/of psychische aandoening.
Mensen die zich aanmelden via de Jeugdwet of WMO verloopt deze aanmelding
via de gemeentelijke verwijzer.
Let op: Iedereen via de WMO of WLZ betaald een eigen bijdrage aan het CAK.
Wil je weten hoe hoog dit bedrag voor jou zal zijn? Kijk dan op de website van het CAK.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

  Eetproblematiek & behandeling

  Heb je last van heftige en oncontroleerbare eetbuien of juist totaal geen eetlust meer? Kom je daarom heel veel aan of val je juist heel erg af? Schaam je je voor je eetgedrag en leveren ontbijt, lunch en diner jou stress op? Dan heb je misschien wel een eetstoornis. Bij Plushome bieden we je hulp bij die eetstoornis. Met bijvoorbeeld een eetbuistoornis, boulimia of anorexia behandeling zorgen we ervoor dat je er mee om leert gaan en uiteindelijk herstelt.

  Hoe ziet hulp bij een eetstoornis eruit?

  Er zijn veel soorten behandelingen die werken bij het verhelpen van een eetstoornis. Op basis van jouw specifieke klachten en situatie stelt de behandelaar, in overleg met jou, een plan op. Je kunt hierbij denken aan individuele gesprekken, maar ook aan groepstherapie. Je staat er immers niet alleen voor en het kan fijn zijn om met anderen te praten die dezelfde problemen ervaren.

  Eetbuistoornis, boulimia en anorexia behandeling

  In veel gevallen omvat een eetbuistoornis, boulimia of anorexia behandeling cognitieve gedragstherapie. Dat houdt in dat we nagaan welke gedachten jij hebt over eten en jouw eigen lichaam. Vervolgens bekijken we of die gedachten wel echt realistisch zijn. Samen proberen we deze gedachten te veranderen, waardoor je je anders gaat voelen en uiteindelijk ook in staat bent om een gezonder eetpatroon te volgen.

  Meer info

  Bij Plushome heb je maar één behandelaar. Dat betekent dat je maar aan één iemand je verhaal hoeft te doen. Wel zo fijn. Daarbij zien we dat eetstoornissen ook wel eens gepaard gaan met depressies of angststoornissen. Bij Plushome kun je ook daarvoor bij die ene therapeut terecht.

  Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van, bijvoorbeeld, een anorexia behandeling? Of wil je direct hulp bij je eetstoornis? Haal een verwijsbrief bij je huisarts en maak een afspraak of neem contact met ons op ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!

  Meer weten?

  Neem vandaag nog contact met ons op!