Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Hulp bij een eetstoornis

Heb je last van heftige en oncontroleerbare eetbuien of juist totaal geen eetlust meer? Kom je daarom heel veel aan of val je juist heel erg af? Schaam je je voor je eetgedrag en leveren ontbijt, lunch en diner jou stress op? Dan heb je misschien wel een eetstoornis.

Bij Plushome bieden we je hulp bij die eetstoornis. Met bijvoorbeeld een eetbuistoornis, boulimia of anorexia behandeling zorgen we ervoor dat je er mee om leert gaan en uiteindelijk herstelt. Samen ontdekken jullie in welke situaties je angstig wordt en welke gedachten je daarbij hebt. Die gedachten proberen we vervolgens om te zetten in helpende gedachten door ze in kaart te brengen en je jezelf af te laten vragen of ze je helpen of juist die angstklachten erger maken. Daarnaast gaan we samen aan de slag, we gaan oefenen met het doorbreken van je vermijdingsgedrag.

 

Er zijn veel soorten behandelingen die werken bij het verhelpen van een eetstoornis. Op basis van jouw specifieke klachten en situatie stelt de behandelaar, in overleg met jou, een plan op. Je kunt hierbij denken aan individuele gesprekken, maar ook aan groepstherapie. Je staat er immers niet alleen voor en het kan fijn zijn om met anderen te praten die dezelfde problemen ervaren.

 

In veel gevallen omvat een eetbuistoornis, boulimia of anorexia behandeling cognitieve gedragstherapie. Dat houdt in dat we nagaan welke gedachten jij hebt over eten en jouw eigen lichaam. Vervolgens bekijken we of die gedachten wel echt realistisch zijn. Samen proberen we deze gedachten te veranderen, waardoor je je anders gaat voelen en uiteindelijk ook in staat bent om een gezonder eetpatroon te volgen.

Floor Peters - Gezinscoach

“Echt naast iemand gaan staan, het zelfvertrouwen vergroten en die persoon dan zien groeien; dat vind ik het allermooiste aan mijn werk!”

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Lotte Bakker - Orthopedagoog

"Al kunnen we de richting van de wind niet veranderen, we kunnen samen kijken hoe de zeilen aan te passen om de gewenste bestemming te bereiken".

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Maud van de Worp - Muziektherapeut

“De kracht van muziektherapie: passend bij elke stemming.”

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Yvette Weeda - Orthopedagoog

"Als je het eindpunt weet, dan kun je een route uitstippelen om daar te komen."

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."