Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Autisme begeleiding Nijmegen

Bij Plushome bieden we ambulante begeleiding in Nijmegen aan kinderen, tieners en (jong)volwassenen die te maken hebben met autisme, we noemen dit ook wel autisme begeleiding.  We zijn ons ervan bewust dat iedere persoon uniek is en een individuele benadering vereist. Wij zijn toegewijd aan het leveren van op maat gemaakte autismebegeleiding in Nijmegen, gericht op het creëren van een veilige en ondersteunende thuisomgeving.

Wat is Autisme?

Autisme is een neurobiologische aandoening die invloed heeft op de manier waarop individuen informatie verwerken en omgaan met hun omgeving. Bij Plushome begrijpen we dat geen twee mensen met autisme hetzelfde zijn. Daarom hanteren we een persoonlijke aanpak die rekening houdt met de unieke behoeften van elke cliënt.

Meer informatie over “wat is autisme” lees je in onze blog

Contact met Plushome

Autisme begeleiding in Nijmegen: Onze werkwijze

Bij Plushome werken we met een flexibele aanpak. We bieden onze begeleiding zowel thuis, op ons kantoor of op een locatie ergens anders, een plek waar de cliënt zich op zijn of haar gemakt voelt. Dit stemmen we samen, net zoals de vooropgestelde doelen, waar we het gehele traject aan en naartoe zullen werken. Onze specialisten zijn gestructureerd, betrouwbaar en streven ernaar om samen de uitdagingen aan te gaan.

 

Onze begeleiders staan altijd klaar

Wij begrijpen dat de behoefte aan ondersteuning op elk moment kan ontstaan, bij Plushome is het team flexibel en proactief en staan we altijd klaar. Of het nu gaat om dagelijkse routines, sociale interacties of ondersteuning op school of werk, wij bieden de noodzakelijke hulp.

 

In aanmerking komen voor autisme begeleiding in Nijmegen

Als jong volwassenen van 18 jaar of ouder, heb je een WMO-indicatie nodig van de gemeente waarin je woonachtig bent om in aanmerking te komen voor autisme begeleiding. Neem hiervoor altijd eerst contact op met het WMO-loket of het buurtteam in de wijk waar je woont.

Voor kinderen en jongere tot 18 jaar wordt dit geregeld via de jeugdwet. Om in aanmerking te komen voor autisme begeleiding door Plushome Nijmegen vanuit de Jeugdwet, is er een Jeugdwet-indicatie nodig van de gemeente waarin de jongere/het kind woonachtig is. Elke gemeente organiseert de aanvraag voor een indicatie anders. Neem daarom altijd eerst contact op met het buurtteam (jeugd- en gezin) in de wijk waar je woont.

Wilt u meer weten hoe dit precies in zijn werking gaat, neem dan gerust contact op met Plushome.

 

Wij bieden ook autisme begeleiding in Arnhem en autisme begeleiding in Utrecht

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”