Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

PMT

PMT  is een vaktherapie. Vaktherapie is een overkoepelende naam voor therapieën die ervaringsgericht werken. Door te doen krijg je inzicht in wat je voelt, hoe je je gedraagt of kun je oefenen met ander gedrag.

Een activiteit (muziek, sport en spelactiviteiten, dans of drama) wordt ingezet om je uit te dagen, te leren ervaren wat er gebeurt in sommige situaties en onderwerpen bespreekbaar te maken.

Het is niet nodig om goed te kunnen sporten, je hoeft geen instrument te spelen of goed te kunnen dansen om deze therapie te laten slagen. 

Doen staat centraal en niet praten, wat deze vorm van therapie uitermate geschikt maakt voor kinderen, jongeren, mensen met een (licht) verstandelijke beperking of psychische problematiek.

PMT staat voor Psychomotorische Therapie. Binnen deze therapie wordt er gebruik gemaakt van (bewegings) activiteiten en lichaamsgerichte oefeningen. Wat we doen is afhankelijk van je hulpvraag. We gaan op zoek naar wie jij bent. Je leert kijken naar jezelf, je kunt experimenteren met ander gedrag en/of inzicht krijgen waarom je doet wat je doet.

Door het ervaren in verschillende bewegingsvormen, de reactie van je eigen lichaam en het leren herkennen van signalen, leer je invloed te krijgen op je denken, voelen en handelen (gedrag).

We zorgen samen voor meer inzicht, verbetering, verandering en/of rust in je leven op je eigen tempo.

Bijvoorbeeld: tijdens een spel zijn er regels; maar wat als je die regels weghaalt? Wat gebeurt er als ik vind dat ik gewonnen heb en jij kan niet terugvallen op regels? Of er zijn heel veel regels en je weet nu eigenlijk niet meer wat wel mag en niet mag. Wat doet dit met jou als mens? Zeg je er iets van of laat je het gaan? Waarom eigenlijk?

Bij lichaamsgerichte methodiek kun je denken aan ontspannings- of ademhalingsoefeningen, maar ook afstand en nabijheid. Hoe dichtbij mag ik komen? Geef je jouw grens ook aan?

Marjolein Meijman - Psychomotorisch therapeut

"Op zoek naar je eigen ik, psychomotorische therapie beweegt je!."