Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Ambulante begeleiding

Soms kun je als ouder wat extra hulp gebruiken in het ondersteunen van je kind of puber. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van autisme, ADHD, angst of somberheid, en je kind moeite heeft met emotieregulatie, sociale interactie, goed kunnen slapen of prikkelverwerking. Dan kan het even zoeken zijn voor jou als ouder in hoe je je kind het beste kunt ondersteunen in zijn ontwikkeling. Wanneer je er zelf niet uit komt kan ambulante begeleiding je hulp bieden. Samen met jullie als ouders en jullie kind onderzoekt de ambulant begeleider de hulpvraag en stelt het doelen op waar de komende tijd aan gewerkt gaat worden.

Onze ambulant begeleiders komen bij je thuis omdat dat de meest vertrouwde plek is voor jullie kind(eren) en jullie gezin. In de begeleiding wordt er in de manier van werken afgestemd op wat passend is bij het kind of de jongere.

Vaak betekent dit dat er op een creatieve manier wordt gewerkt door bijvoorbeeld bepaalde oefeningen te doen of het kind zich te laten verwoorden via tekeningen of spel. Op deze manier wordt er geoefend met nieuwe vaardigheden die je kind kunnen helpen om inzicht te krijgen en zelfvertrouwen op te bouwen. Als ouder word je nauw betrokken bij dit proces. We begeleiden leeftijdsadequaat en afhankelijk van de leeftijd en de behoefte gaan we activiteiten doen.

We ondersteunen ook bij schoolwerkzaamheden of huiswerk.

 

Als ouder word je nauw betrokken bij dit proces. Daarnaast is er, waar nodig, ook contact met andere personen in het netwerk van het kind, zoals een leerkracht of mentor op school.

 

Aranka Junte - Begeleider Jeugd & Gezin

"Pas wanneer je luistert om te begrijpen, in plaats van te luisteren om te reageren, ontstaat er echt contact."

Tanja Wels - Ambulant begeleider jeugd

"In het leven kun je heel wat worden maar nooit meer zijn dan jezelf."

Floor Peters - Gezinscoach

“Echt naast iemand gaan staan, het zelfvertrouwen vergroten en die persoon dan zien groeien; dat vind ik het allermooiste aan mijn werk!”

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”