Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Adolescenten begeleiding

Vanuit de Jeugdwet is het voor Plushome ook mogelijk geworden om begeleiding te bieden aan adolescenten. Op deze manier hoeft Plushome geen cliënten die begeleiding vragen op basis van hun leeftijd uit te sluiten.

Zij staan als bijna volwassen aan het begin van hun leven en kunnen behoefte hebben aan ondersteuning op heel veel verschillende vlakken. Denk daarbij aan onderwerpen als de groei richting zelfstandigheid en het proces van het losmaken van ouders. Vragen over hoe werkt mijn lichaam en seks kunnen gesteld worden.

We weten allemaal nog hoe onzeker de puberteit kon zijn en welke vragen dit met zich meebracht.

Wanneer ondersteuning ingezet wordt in deze leeftijdsfase, heeft dit een preventieve uitwerking en kan hiermee problematiek op latere leeftijd worden voorkomen of verminderd worden.

We bieden deze begeleiding op een laagdrempelige manier aan. Dit kan ambulant bij de jongere thuis, maar ook op locaties uitgekozen door de jongere zelf, bijvoorbeeld een jongerenontmoetingsplek, zoals het winkelcentrum. De jongere formuleert samen met zijn begeleider doelen die richtinggevend zijn wat hij of zij graag wil bereiken. De begeleiding heeft als doel de jongeren zowel praktisch als psychisch te ondersteunen richting een zo zelfstandig en vervuld mogelijk leven.

We ondersteunen bij het leren van bijvoorbeeld sociale vaardigheden of planningsvaardigheden en helpen angsten als faalangst te verminderen. We weten allemaal nog hoe onzeker de puberteit kon zijn en welke vragen dit met zich meebracht. We maken samen een toekomstplan waar we alle domeinen die van belang zijn bij betrekken. Wanneer ondersteuning ingezet wordt in deze leeftijdsfase, heeft dit een preventieve uitwerking en kan hiermee problematiek op latere leeftijd worden voorkomen of verminderd worden.

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Aranka Junte - Begeleider Jeugd & Gezin

"Pas wanneer je luistert om te begrijpen, in plaats van te luisteren om te reageren, ontstaat er echt contact."

Tanja Wels - Ambulant begeleider jeugd

"In het leven kun je heel wat worden maar nooit meer zijn dan jezelf."