Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Gezinscoach Arnhem

Bent u op zoek naar een gezinscoach in Arnhem? Bij Plushome zijn we gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en gezinnen, zowel op het gebied van opvoeden, maar ook om de band tussen kind en ouder te verbeteren. We observeren en bieden de handvaten die nodig zijn om de rust terug te brengen en te zorgen voor een veilige en fijne thuissituatie.

Bij Plushome noemen we dit ook wel intensieve ambulante gezinsbegeleiding waarbij we de opvoedstijl eigen willen maken en we tips meegeven hoe er om gegaan kan worden met lastig gedrag vanuit het kind.

Gezinscoaching voor elke leeftijd

Met onze gezinsbegeleiding in Arnhem richten we ons op iedere mogelijke leeftijd. Het gaat vaak met name om kinderen tussen de 0 en ongeveer 18 jaar. Het doel is dat de thuissituatie voor elk gezinslid aangenamer wordt, zowel voor kinderen die al thuis wonen, maar ook voor kinderen die weer opnieuw naar huis komen.

Contact met Plushome

Gezinsbegeleiding door Plushome

Bij Plushome gaan we voor een persoonlijke en gezinsgerichte aanpak waarbij ieder gezinslid aan bod komt. Tijdens de eerste intake luisteren we graag naar ieders verhaal en maken we een plan. Hierbij zijn we pas tevreden wanneer jij als ouder de regie weer in handen hebt.

Vertrouwen en een fijne klik vinden we heel belangrijk, we zullen daarom altijd zoeken naar de beste match.

 

Veel gestelde vragen

Wat doet een gezinscoach?

Een gezinscoach of gezinsbegeleider is gespecialiseerd in het begeleiden van gezinnen met gezinsproblemen. Dit zijn problemen die zich thuis dagelijks voor kunnen doen, zoals hulp bij de opvoeding en het opbouwen van relaties. Als gezinscoach komen we bij gezinnen op huisbezoek en werken we vaak met meerdere gezinsleden aan bepaalde doelen voor een langere tijd.

Ouders kunnen overruled worden door het gedrag van kinderen, dit terwijl je als ouder de baas bent en het gewenste gedrag zou moeten bepalen. Dat is soms makkelijker gezegd dan zich daadwerkelijk in de praktijk voordoet. Zeker bij kinderen met een ontwikkelingsachterstand zijn ouders vaak gebaat bij extra ondersteuning. Een gezinscoach kan op dat moment te hulp schieten en de begeleiding bieden dat op dat moment nodig is.

 

Verschil tussen ambulante begeleiding en een gezinscoach?

Een gezinscoach ondersteunt gezinnen bij de omgang met opvoedingsvraagstukken en/of ontwikkelings- of gedragsproblemen van de kinderen. Ambulante begeleiding heeft betrekking op het één op één begeleiden van een client en biedt hulp bij verschillende leefdomeinen, zoals ADL, financiën, geestelijke- en lichamelijke gezondheid, het leggen van contact met instanties of het uitbreiden van het sociale netwerk.

 

Wij bieden ook gezinsbegeleiding in Utrecht & gezinsbegeleiding in Nijmegen

01

Hulp bij opvoeden

02

Gezinsbegeleiding

03

Begeleid bezoek

04

Hulp bij gescheiden ouders

05

Ambulante begeleiding van kinderen

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”