Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Gezinsbegeleiding Nijmegen

Het gezinsleven en ouderschap kan soms uitdagend zijn. Heeft u als ouder moeite met de opvoeding of heeft uw kind moeite met zijn of haar ontwikkelingen, dan staan onze gezinsbegeleiders in Nijmegen klaar om u te ondersteunen en begeleiden tijdens deze reis.

Bij Plushome.nl richten we ons op het bieden van ambulante gezinsbegeleiding waarbij we specifieke aandacht schenken aan de unieke behoeften van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Of u nu te maken heeft met vragen over de opvoeding van een peuter, een puber die op zoek is naar zijn identiteit, of andere uitdagingen binnen deze brede leeftijdsgroep, onze gezinsbegeleiders in Nijmegen hebben de expertise om u te begeleiden.

Waarom kiezen voor gezinsbegeleiding?

  • Maatwerkondersteuning voor uw gezin: Elk gezin is uniek, met zijn eigen dynamiek en uitdagingen. Onze begeleiders bieden op maat gemaakte begeleiding om de specifieke behoeften van uw gezin aan te pakken.
  • Effectieve communicatie: Gezinsbegeleiding helpt de communicatie binnen het gezin te verbeteren. Leer effectieve communicatietechnieken die bijdragen aan een gezonde en harmonieuze gezinsomgeving.
  • Omgaan met veranderingen: Het leven zit vol veranderingen, en soms kunnen deze veranderingen stressvol zijn voor het gezin. Onze begeleiders helpen u bij het omgaan met veranderingen en het vinden van veerkracht als gezin.
Contact met Plushome

Gezinsbegeleiding door Plushome

Gezinsbegeleiding bij Plushome start met een intake, waarbij we samen met het gezin en eventuele betrokkenen naar jullie verhaal luisteren. Vaak is er al overleg geweest met een wijkcoach of voogd om de gebieden te identificeren waarop Plushome kan ondersteunen. Om effectief aan jullie doelen te werken, is een goede klik essentieel. Daarom streven we altijd naar de beste match.

Bij ambulante gezinsbegeleiding bezoeken we eerst de thuissituatie om de context te begrijpen. Op basis daarvan stellen we een op maat gemaakt plan op, afgestemd op de behoeften van het gezin als geheel. We kijken samen naar de benodigde ondersteuning bij opvoeding. Als een kind onder toezicht staat, wordt de toezichthoudende organisatie ook betrokken bij de intake om een volledig beeld te krijgen.

 

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen een gezinscoach en gezinsbegeleider?

Zowel gezinscoaches als gezinsbegeleiders spelen een cruciale rol in het ondersteunen van gezinnen, maar er zijn enkele algemene verschillen. Een gezinscoach richt zich vaak op het coachen van individuele gezinsleden om persoonlijke doelen te bereiken, met de nadruk op coaching technieken en zelfontwikkeling. Aan de andere kant heeft een gezinsbegeleider meestal een bredere focus, gericht op het begeleiden en ondersteunen van het gezin als geheel. Gezinsbegeleiders kunnen praktische benaderingen hanteren om gezinsuitdagingen aan te pakken, zoals opvoedingskwesties of communicatieproblemen, en hebben vaak een bredere achtergrond in sociale werk, psychologie of gerelateerde velden.

In Nijmegen richten we ons met name op het stuk gezinsbegeleiding

 

Wij bieden ook gezinsbegeleiding in Arnhem & gezinsbegeleiding in Utrecht

01

Hulp bij opvoeden

02

Gezinsbegeleiding

03

Begeleid bezoek

04

Hulp bij gescheiden ouders

05

Ambulante begeleiding van kinderen

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”