Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Gezinsbegeleiding Utrecht

Bent u op zoek naar gezinsbegeleiding in Utrecht? Bij Plushome bieden we begeleiding voor kinderen en gezinnen, gericht op zowel opvoeding als het versterken van de band tussen kind en ouder. Wij observeren en reiken handvaten aan om de rust te herstellen en te zorgen voor een veilige en plezierige thuissituatie.

Bij Plushome spreken we ook wel van intensieve ambulante gezinsbegeleiding waarbij we de opvoedstijl willen verbeteren en tips geven over hoe om te gaan met uitdagend gedrag vanuit het kind.

Gezinsbegeleiding voor diverse leeftijden

Onze gezinsbegeleiding in Utrecht is geschikt voor alle leeftijden, met een focus op kinderen van 0 tot ongeveer 18 jaar. Het doel is om de thuissituatie voor elk gezinslid aangenamer te maken, zowel voor kinderen die al thuis wonen als voor kinderen die terugkeren naar huis.

Contact met Plushome

Gezinsbegeleiding door Plushome

In onze aanpak bij Plushome staat een persoonlijke en gezinsgerichte benadering centraal, waarbij elk gezinslid wordt betrokken. Tijdens de eerste intake luisteren we aandachtig naar ieders verhaal en stellen we gezamenlijk een plan op. Onze tevredenheid komt pas wanneer jij als ouder weer de regie in handen hebt. Vertrouwen en een goede klik zijn voor ons van essentieel belang, en daarom streven we altijd naar de beste match.

 

Veel gestelde vragen

Wat doet een gezinsbegeleider?

Een gezinsbegeleider is een professionele hulpverlener die gezinnen ondersteunt bij het omgaan met uitdagingen en het verbeteren van de algehele gezinsdynamiek. De taken en de rol van een gezinsbegeleider is vaak flexibel en past zich aan aan de unieke behoeften van elk gezin. Het uiteindelijke doel is het creëren van een gezinsomgeving waarin elk lid kan gedijen en waarin de gezinsleden effectief kunnen omgaan met uitdagingen.

 

Verschil tussen ambulante begeleiding en een gezinsbegeleider?

Er zit wel degelijk een verschil tussen ambulante begeleiding en een gezinscoach. Ambulante begeleiding richt zich op het één-op-één begeleiden van een cliënt en biedt hulp bij verschillende leefdomeinen, zoals bij financiën, geestelijke- en/ of lichamelijke gezondheid, het leggen van contact met instanties of het uitbreiden van het sociale netwerk .Een gezinscoach ondersteunt het hele gezin bij het omgaan met opvoedingsvraagstukken en/of de ontwikkelings- of gedragsproblemen van kinderen.

 

Wij bieden ook gezinsbegeleiding in Arnhem & gezinsbegeleiding in Nijmegen

01

Hulp bij opvoeden

02

Gezinsbegeleiding

03

Begeleid bezoek

04

Hulp bij gescheiden ouders

05

Ambulante begeleiding van kinderen

Dennis den Olden - Coördinator Arnhem Noord & Zuid

"Het wordt makkelijker de brug over te gaan wanneer we verlangen naar de overkant."

Heleen van Hassel - Coördinator jeugd & gezin

“Midden tussen de moeilijkheden zijn er kansen en oplossingen te vinden.”

Maureen Benneker - Coördinator Utrecht

"Jouw zorg, mijn doel."

Robin van Rooij - Coördinator Gelderland Oost

“Het gras is groen daar waar je het water geeft.”

Liz Kooning - Coördinator i.o.

“Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar een ander.”