Skip links

Plushome levert behandelingen, jeugdhulp en ambulante begeleiding voor mensen
met een (lichte) verstandelijke beperking en/of psychische aandoening.
Mensen die zich aanmelden via de Jeugdwet of WMO verloopt deze aanmelding
via de gemeentelijke verwijzer.
Let op: Iedereen via de WMO of WLZ betaald een eigen bijdrage aan het CAK.
Wil je weten hoe hoog dit bedrag voor jou zal zijn? Kijk dan op de website van het CAK.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

  Hulp bij OCD en dwangstoornis

  Bij een obsessieve compulsieve stoornis (OCD) heb je last van steeds terugkerende gedachten die je niet wilt hebben. Je denkt bijvoorbeeld de hele dag dat je besmet wordt door vuil, waardoor je constant je handen wast als je iets hebt aangeraakt. Of je denkt dat iemand je iets aan wilt doen of dat er iets ernstigs gebeurt als je een bepaalde handeling niet uitvoert.

  Je hebt geen controle meer over die gedachten en handelingen. En dat kan beangstigend zijn. Je kunt je daardoor bovendien niet meer concentreren op je werk of je school. Het neemt je leven volledig in beslag. In dat geval kan een OCD behandeling of dwangstoornis behandeling je helpen weer de controle te krijgen over je leven.

  OCD & dwangstoornis behandeling

  In veel gevallen werken we bij een OCD en dwangstoornis behandeling met cognitieve gedragstherapie. Dat houdt in dat we stilstaan bij de gedachten die je hebt. We gaan bijvoorbeeld na welke gedachten een bepaalde handeling triggeren en zorgen ervoor dat je gewend raakt aan die angstgedachten. Hierdoor verdwijnt je angst op den duur en zullen ook de dwanghandelingen stapje voor stapje afnemen.

  Hoe gaat dat dan precies in z’n werk? Bij Plushome maak je eerst kennis met je behandelaar. We snappen dat je je misschien schaamt, dus we zorgen ervoor dat je alleen aan hem of haar hoeft te vertellen waar je last van hebt. Vervolgens stelt die therapeut samen met jou een plan op voor een OCD of dwangstoornis behandeling die past bij jouw gedachten en handelingen. Door je langzaam bloot te stellen aan datgene waar je bang voor bent en je te laten zien wat er gebeurt als je je dwanghandelingen niet uitvoert, kunnen we je gedachtenpatroon doorbreken.

  Meer info

  Plushome werkt in de omgeving van Utrecht, Arnhem en Nijmegen. Je kunt bij ons ook terecht voor allerlei vormen van dwangstoornissen. Neem contact op met je huisarts voor een verwijzing en meld je aan bij Plushome voor een dwangstoornis of OCD behandeling.

  Kunnen wij je ergens mee helpen?

  Neem vandaag nog contact met ons op!