Skip links

Plushome levert behandelingen, jeugdhulp en ambulante begeleiding voor mensen
met een (lichte) verstandelijke beperking en/of psychische aandoening.
Mensen die zich aanmelden via de Jeugdwet of WMO verloopt deze aanmelding
via de gemeentelijke verwijzer.
Let op: Iedereen via de WMO of WLZ betaald een eigen bijdrage aan het CAK.
Wil je weten hoe hoog dit bedrag voor jou zal zijn? Kijk dan op de website van het CAK.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

  Muziektherapie

  Bij onze muziektherapie gaat het er niet om hoe mooi iemand kan zingen, of hoe goed diegene muziek kan maken. De nadruk ligt op het doen en ervaren en minder op het praten. Door samen muziek te maken met gerichte oefeningen kunnen we problemen onderzoeken, en emoties en gedachte die daarbij horen vormgeven. Door deze oefeningen kun je bijvoorbeeld leren hoe je op andere manieren kan reageren of je gevoelens te uiten. Maar ook om problemen op te lossen of het accepteren van een situatie. Muziek luisteren en maken helpt om je hoofd leeg te krijgen en ruimte te maken voor positieve ervaringen!

  Bij kinderen is onze vaktherapie een mooie behandelvorm omdat ze al spelende wijzen nieuwe vaardigheden aanleren. Door samen muziek te maken worden doelen aangepakt die ook in het dagelijks leven gelijk toegepast kunnen worden. Met muziektherapie ligt de nadruk niet op het praten, maar vooral om de kinderen alles te laten ervaren en oefenen met muzikale opdrachten. De muzikale opdrachten zorgen ervoor dat kinderen het minder eng vinden om mogelijke problemen te onderzoeken en met muzikaal plezier zichzelf te ontwikkelen.

  Muziektherapie, voor jong en oud

  Muziektherapie is voor jong en oud. Voor iedereen die graag geholpen wilt worden om meer grip te krijgen over hun situatie en of problemen.

  • Autisme
  • ADHD
  • Depressieve en of angstklachten
  • Gedragsproblemen
  • Trauma of verliesverwerking
  • Verstandelijke beperking

  Om muziektherapie te krijgen hoef je niet muzikaal te zijn of een instrument te bespelen!

  Muziektherapie

  Wil je je aanmelden voor onze muziektherapie? Neem vrijblijvend contact met ons door te bellen naar 026 76 76 292 op of vul ons contactformulier in.

  Groepstherapieën

  Plushome organiseert een aantal keer per jaar een drietal groepstherapieën aan. Hiervoor is het mogelijk je in te schrijven en deel te nemen. Hierbij heb je de keuze uit het volgende:

  Groepstherapie voor kinderen met concentratie problemen en/of ADHD (Jongeren tussen 7-12 jaar)

  Muziektherapie voor het verbeteren van de aandacht en werkgeheugen. Elke week komen er thema’s aan bod om de kinderen muzikaal uit te dagen en vaardigheden aan te leren. Door deze vaardigheden samen te oefenen en via muzikale werkvormen, is het een leuke manier om iets moeilijks aan te leren en de concentratie te verbeteren!

  Praktische informatie
  Startdatum: datum volgt nog
  Tijd: tijd volgt nog
  Aantal sessies: 10

  Groepstherapie voor kinderen met autisme spectrum stoornis (Voor kinderen tussen de 6-10 jaar)

  Samen spelen, communiceren en emoties herkennen zijn vaardigheden die in de muziek makkelijker te ervaren zijn. Het ervaren, doen en herhalen van de muzikale werkvormen maakt het een duidelijke en leuke vorm van leren voor kinderen met autisme. Muziek en autisme zijn een goede combinatie!

  Praktische informatie
  Startdatum: datum volgt nog
  Tijd: tijd volgt nog
  Aantal sessies: 10

  Groepstherapie voor jongeren (zelfbeeld)

  Tijdens 10 sessies gaan we werken aan je zelf vertrouwen en je kwaliteiten. We werken met theorie, schriftelijke opdrachten maar ook natuurlijk met muzikale werkvormen. Via zang en het opnemen van liedjes ga je jezelf leren kennen. Wat zijn je grenzen en wat kan je goed. Je kunt steun vinden bij elkaar en je leert meer inzicht te krijgen over je gedachten en gevoelens. Samen gaan we groeien.

  Praktische informatie
  Startdatum: datum volgt nog
  Tijd: tijd volgt nog
  Aantal sessies: 10

  Wilt u meer weten over onze groepstherapieën? Neem dan gerust contact met ons op!

  Werkwijze

  Bij onze werkwijze sta jij / het kind centraal. We werken vanuit je kwaliteiten en kijken zo hoe je verder kan ontwikkelen. Doelen worden samen opgezet voor de gehele behandeling, maar we kijken ook per sessie wat je voor dat moment nodig hebt. Je krijgt hier de ruimte om te experimenteren, te voelen en te ontdekken. Een veilige ruimte om jezelf te zijn. Met plezier in het samen muziek maken voorop.

  Muziektherapie vraagstukken

  • Zelfbeeld vergroten
  • Concentratie vergroten
  • Succeservaringen opdoen
  • Lichamelijke onrust / prikkels verminderen
  • Emoties herkennen en leren uiten
  • Structuur aanbieden en overzicht krijgen
  • Ontspanning
  • Leren grenzen stellen, keuzes maken
  • Leren hulp durven vragen
  • Sociale vaardigheden
  • Plezier hebben

  Meer weten?

  Neem vandaag nog contact met ons op!