Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Verslavingszorg Nijmegen

Een verslaving komt vaker voor dan we zelf in de gaten hebben, vaak is het zelfs een gewoonte geworden waarvan we zelf de verslaving niet eens door hebben. Denk hierbij niet alleen aan drank of drugs (stoffelijk), maar ook aan een gok of gameverslaving (gedrag).

Durf je toe te geven een verslaving te hebben en wil je hier aan werken. Bij Plushome bieden we verslavingszorg aan in de omgeving van Nijmegen.

Hoe kom ik in aanmerking

In Nijmegen werkt de gemeente met buurtteams en het is belangrijk dat je je daar aanmeldt. Zij hebben een breed netwerk met verschillende hulp mogelijkheden en kijken samen met jou wat de meest passende is. 

Plushome is ook een mogelijkheid. Als je bij ons komt voor aanvullende zorg zullen onze begeleiders samen met jou aan de slag gaan met jouw dag structuur en de oorzaak van jouw verslaving en mogelijk andere problemen die door de verslaving zijn ontstaan.

Hoe werkt de verslavingszorg bij Plushome?

Bij een verslaving hoort afkicken. Bij het woord “afkicken” denken velen aan een kliniek, een plek waar je intern aan je probleem gaat werken. Bij een drugs- of alcoholverslaving is dat ook vaak het geval, maar dat geldt zeker niet voor elke situatie. Heb jij een verslaving en wil je van deze gewoonte af? Bij Plushome bieden we een begeleidende rol op het gebied van jouw verslaving.

Een verslaving is niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Een verslaving hoeft niet altijd te maken te hebben met drugs of alcohol, maar kan ook een internet of gokverslaving zijn. Onze ambulante begeleiders gaan graag het gesprek aan. Waar komt de verslaving vandaan en hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze gewoonte niet alleen nu, maar voorgoed wordt doorbroken. Als jouw begeleider gaan we dus graag het gesprek aan, maar ondersteunen we ook in het vinden van een passende behandelaar. We gaan het samen doen.

Verslavingszorg Nijmegen met een begeleidingsplan

Bij Plushome werken we volgens een begeleidingsplan. Hoe is de situatie nu en waar willen we naartoe werken. We stellen haalbare doelen op die we kunnen vieren, stap voor stap krijgen we jouw leven weer op de rit.

Contact opnemen met Plushome

Adres

Rietgrachtstraat 121
6828 KC Arnhem

Werktijden

Maandag tot vrijdag 8:00 tot 18:00