Hulp bij geestelijke gezondheid
Gezondheid gaat niet alleen over hoe jouw lichaam functioneert maar ook over hoe jij mentaal functioneert. Je kunt in optimale fysieke gezondheid verkeren en je vitaal en vol energie voelen, maar tegelijkertijd mentaal moeilijkheden ervaren.
Wat is geestelijke gezondheid?
Het begrip geestelijke gezondheid verwijst naar cognitief- (denken), emotioneel- (voelen) en sociaal welzijn. Geestelijke gezonde personen zijn in staat tot zelfrealisatie, voelen zich gelukkig en zijn maatschappelijk betrokken. Als je je geestelijk gezond voelt kun je de normale spanningen van het leven aan, ben je productief en ben je in staat om een bijdrage te leveren aan jouw omgeving.
Bij Plushome bieden we hulp bij jouw geestelijke gezondheid, want dit is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Het kan zijn dat je een diagnose hebt die duidt dat het bij jou anders werkt. Denk bijvoorbeeld aan autisme, bipolaire stoornis of angst. Dan is het leven ineens niet meer zo makkelijk.
Dagelijks functioneren
We merken in de begeleiding dat de manier waarop jij jouw problemen ervaart veel invloed heeft op jouw gezondheid. Daar ondersteunen we je bij. We kijken met jou naar hoeveel invloed jouw geestelijke gezondheid heeft op jouw dagelijks functioneren. We kijken ook welke levensdomeinen hierdoor beïnvloed raken en wat er nodig is om dit zoveel mogelijk te minimaliseren.
In de begeleiding geven we je inzichten en helpen we jouw geestelijke gezondheid te verbeteren. Hoe we dit doen is helemaal afhankelijk van waar je precies last van ervaart. We helpen je bijvoorbeeld om sociaal in contact te blijven of structuren met jou de dag zodat jouw geest voldoende rust krijgt. Het is belangrijk dat je niet te streng bent voor jezelf en dat je positief blijft. Ook dat is niet altijd even makkelijk en daar ondersteunen we bij.
Behandeling
Als je onder de 23 jaar bent kunnen we je ook verschillende behandelingen bieden om je inzichten te geven en het iets makkelijker voor je te maken. Als je ouder bent dan 23 jaar hebben we een paar samenwerkingen met andere behandelorganisaties die jou kunnen behandelen.
Kortom, je staat je er niet alleen voor!
Heb je vragen?