Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Thuisblijftips van Plushome

Oei, beter thuis blijven. Wat nu? Deelnemer van ons mediaproject, Lucy, schrijft in deze blog haar thuisblijftips en ideeën op over thuisblijven bij het coronavirus.

 

Het is een gekke tijd. Afgeraden wordt om naar je werk te gaan, scholen zijn dicht, mensen met mondkapjes. Iedereen heeft het erover: het coronavirus. Ook wordt het afgeraden om met veel mensen in één ruimte te zijn en het advies is dan ook thuis te blijven. Maar wat moet je doen als je de hele dag thuiszit?

De maatregelen kunnen wel even duren dus kwamen wij met wat ideeën om je te vermaken in deze zowel spannende als saaie tijden. Je kan natuurlijk doen wat logisch is: je komt eindelijk aan die saaie klusjes in huis toe, de deurpost moest nog gefixt worden en de ramen kunnen ook wel een zeem gebruiken. Een grote schoonmaak en opruimen liggen voor de hand. Maar je wil natuurlijk ook wel lol hebben, dus kun je nu lekker eindelijk dat boek pakken wat je nog wilde lezen, de teken- of schilderspullen onder het stof vandaan halen en je dagboek volschrijven. Misschien heeft de tuin wat aandacht nodig en lekker uitpakken met koken vindt het hele gezin vast ook fijn. Maar als je dat allemaal hebt gedaan, wat dan?

Hier een paar minder voor de hand liggende thuisblijftips om te doen zolang het beter is om thuis te blijven:

 

  • Zoek die oude legpuzzel weer eens op, of bestel er één online. Met een wat moeilijker aantal stukjes heb je uren vermaak en train je ook een beetje je brein.

 

  • Waag, desnoods met handschoenen en sjaal om je mond, de tocht naar de Kruidvat en koop een ander kleurtje voor je haar! Dit zijn bijzondere tijden, waarom ook niet eens een andere haarkleur?

 

  • Op dit moment is het niet verstandig om de winkels in te duiken. Maar online shoppen heb je nu ook alle tijd voor, vooral om de beste deals en kortingen te shoppen!

 

  • Leer iets nieuws. Online zijn er duizenden workshops en cursussen te vinden waar je nu alle tijd voor hebt. Dat hoeft niet eens duur te zijn. Op udemy.com vind je vele cursussen voor slechts 12 euro per stuk.

 

  • Hier is soms wat meer moed voor nodig, maar bel eens mensen op die je lang niet hebt gesproken. Nu is de tijd om ons te verbinden en zelfs als je even niet weet wat je dan moet zeggen kun je over het coronavirus praten. Quarantaine hoeft niet eenzaam te zijn!

 

  • Een nare klus die we vast allemaal wel eens voor ons uit geschoven hebben: de kledingkast opruimen. Kijken wat je nog wil dragen, en of het nog past en nog staat. Even een karweitje, maar als je klaar bent heb je vaak veel meer ruimte in je kledingkast (wat weer een goede reden is om lekker online te shoppen!). Nog wat opruim tips nodig? Bekijk dan de blog met tips voor een opgeruimd leven.

 

  • Last but not least: kijk of je ergens kunt helpen. In moeilijke tijden hebben we elkaar nodig en misschien heb je een oude buurvrouw die zelf haar boodschappen niet kan doen of zijn er mensen om je heen die zich eenzaam voelen en wel een lief appje kunnen gebruiken.

 

Dit zijn dan misschien rare tijden, maar samen komen we er wel doorheen!

 

19 maart 2020