Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Sander: serieus man doe ff relaxed!

Na drie jaar succesvolle begeleiding heb ik serieuze vooruitgang geboekt. Maar opeens was alles zwaar en moeizaam. Ik kon mijn ervaringen niet meer goed verwerken merkte ik en ik wist niet waarom. Toen mijn begeleiders echter weer eens hun zomervakantie aankondigden begreep ik opeens wat er aan de hand was. Ik was al meer dan twintig jaar niet met vakantie geweest en ik wist me niet goed te ontspannen.

 

Na mijn probleem aan de begeleiding en aan de directie van Plushome te hebben voorgelegd, kreeg ik de hulp die ik nodig had. Ik regelde een oppas voor m’n twee katten, pakte m’n elektrische bakfiets in met campingspulletjes en ging op weg.

Wat vakantie nou eigenlijk was en hoe dat moest aanvoelen wist ik niet. Voor mij begon de vakantie toen ik er twintig kilometer op had zitten. Zutphen lag achter me en het weidse landschap van de Achterhoek begon zich voor mij te ontvouwen. Het is waar, op de fiets maak je zelf deel uit van de omgeving en neem je alles sterker in je op. Ik begon me bewust te worden van de rust en de schoonheid van de natuur om mij heen. En hoe meer ik daarvan opnam hoe minder ruimte er overbleef voor zorgen.

 

Ik heb dit jaar voor een natuurcamping gekozen. Ik had een vierpersoons tunneltent en stond direct aan het water. De bekende ‘bier- en patatcultuur’ was hier niet te bekennen. Alles was schoon en rustig en ik heb me tien dagen lang vermaakt met fietsen, zwemmen en barbecueën.

 

Het is niet goed om altijd serieus bezig te zijn heb ik geleerd. Ontspannen en zeker ook ‘op tijd ontspannen’, hoort wel degelijk bij een verantwoord leven. Ik ga wat vaker fietsen en zwemmen neem ik me voor en in de herfst ga ik weer kamperen.

 

Maar goh zeg, mijn vakantie was echt serieus relaxt dit jaar!

 

Sander K.

 

13 augustus 2018