Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

In gesprek met Sara

“Humor is voor mij de sleutel die leidt tot verbinding”

 

Bij Plushome gaan we graag in gesprek met onze teamleden over de ervaringen die ze hebben in hun werk en met de mensen die ze begeleiden. Deze verhalen delen we natuurlijk ook graag met jullie! Dit keer gingen we in gesprek met Sara, teamlid bij Plushome. Zij vertelt jullie over haar werk, haar ervaringen en de meerwaarde die de begeleiding van Plushome volgens haar heeft.

 

Wie ben je en hoe ben je bij Plushome terecht gekomen?

Ik ben Sara, 26 jaar oud en ben nu bijna 2 jaar werkzaam voor Plushome. Ik ben via een oud collegaatje bij Plushome terecht gekomen.

Hoe ziet een werkdag bij Plushome er voor je uit? 

Een werkdag ziet er voor mij eigenlijk altijd anders uit. Naast de begeleiding die ik aan mijn cliënten geef, begeleid ik ook een aantal projecten. Zo begeleid ik op de maandagmiddag het muziekproject, werk ik op de dinsdagmiddag aan de Social media van Plushome en begeleid ik op woensdagmiddag het mediaproject. Ik vind het leuk om veel verschillende dingen te doen. De afwisseling vind ik prettig.

Wel heb ik een vast ochtendritueel. Rond 9 uur zet ik mijn telefoon aan en handel ik de belangrijkste mailtjes en berichtjes af. Terwijl ik naar mijn werk vertrek pleeg ik een aantal telefoontjes en bericht ik mijn cliënten hoe hun weekend is geweest en herinner ik ze aan de afspraken die ze die week met mij hebben.
Na de projecten heb ik ’s middags nog één of twee afspraken en sluit ik daarna mijn dag af.

 

Welke meerwaarde heb jij voor jouw cliënten? 

Ik gebruik veel humor, dat is voor mij de sleutel die leidt tot verbinding. Ik leer mijn cliënten te lachen en positief te kijken naar situaties. Veel mensen maken dagelijks veel nare en vervelende dingen mee. Ik vind het belangrijk om mijn cliënten te leren juist die situaties om te denken en een positieve mindset te ontwikkelen. Ook ben ik creatief in het verzinnen van manieren hoe mensen dingen kunnen aanpakken. Mijn cliënten kunnen mij ook altijd goed bereiken als het gaat om regelzaken die samenhangen met instanties. Dit kan ik snel en effectief doen. Daarnaast kan ik mijn creativiteit en muzikale inzichten goed inzetten bij het begeleiden van het media- en muziekproject.
De grootste meerwaarde die ik denk te leveren aan mijn cliënten, is dat ik altijd denk vanuit een team. Samen werken we naar het doel.

 

Heb je een mooie ervaring die je wil delen? 

Op de maandag begeleid ik een van mijn favoriete projecten: het muziekproject. Het muziekproject is een onderdeel van Activerend werk. Hieraan kunnen mensen meedoen die graag muziek maken en, ter voorbereiding op werk, willen oefenen met het krijgen van een dagritme en willen werken aan persoonlijke ontwikkelingsdoelen.

Als ik terugdenk aan een van mijn mooiste ervaringen binnen Plushome, denk ik vaak terug aan een specifieke dag. Dit was de dag dat we met het muziekproject ons zelfgeschreven nummer gingen presenteren aan vrienden, familie en collega’s.
Eigenlijk was dat een dag waarop alles samenkwam. Door samen ons nummer, waaraan iedereen maanden had gewerkt, te gehore te brengen, voelde ik pas hoe ontzettend hecht we als team waren geworden. Ik voelde mij die dag enorm verbonden met iedereen en dacht: ‘Wauw! Wat mooi dat ik een onderdeel heb mogen zijn van het creëren van deze verbinding’. Daarnaast was het heel mooi om te zien dat veel ouders enorm trots waren op hun kinderen en emotioneel reageerden op het project. Samen kijken we met het muziekproject nog vaak terug op deze succesvolle dag. Op dagen dat de deelnemers minder lekker in hun vel zitten, geeft die dag ze het zelfvertrouwen om de draad weer op te pakken.

 

Wat vind je belangrijk dat anderen over Plushome weten? 

Plushome voelt als een klein familiebedrijfje wat gerund wordt door een hecht gezinnetje. Je voelt je er niet alleen als teamlid heel erg thuis, maar ook als cliënt voelt het alsof je onderdeel uitmaakt van deze familie.

Verder vind ik het heel erg belangrijk dat mensen weten dat wij heel veel kunnen. Wij zijn er niet alleen om wekelijks een praatje met je te maken. Ook worden we een onderdeel van je leven en bouwen we een goede band met je op. Daarnaast kun je projecten bij ons volgen, helpen we je met zaken rondom een verhuizing, en zorgen we dat je je zaken op orde krijgt. Wij anticiperen op de vraag van de cliënt en zijn daarin heel breed inzetbaar. Daarnaast werken we ook heel pragmatisch en doelgericht. Alles kan bij Plushome.

 

Waarom is het zo belangrijk dat organisaties als Plushome bestaan? 

Wij geven een positieve betekenis aan de hulpverlening volgens onze cliënten. Ze vinden iets persoonlijks bij Plushome, voelen zich verbonden en worden zonder oordeel door ons begeleid. Daarnaast staan wij als begeleider naast de cliënt in een gelijkwaardige positie. 

 

 

13 augustus 2019