Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

In gesprek met Melissa Gadellaa

Wie ben je en hoe ben je bij Plushome terecht gekomen?  
Ik ben Melissa Gadellaa en ben 26 jaar. Ik woon met mijn vriend in het centrum van Utrecht. Ik heb hiervoor als ambulant begeleider gewerkt bij een andere organisatie. Ik merkte dat ik het werk erg leuk vond, maar dat deze organisatie niet helemaal bij mijn wensen aansloot. Ik had al korte lijntjes met Plushome vanwege een eerdere sollicitatie en ze hebben me toen uitgenodigd om weer eens langs te komen. In dat gesprek merkte ik dat ik de werkwijze, visie en werksfeer erg prettig vond. Deze organisatie sloot het beste bij mijn wensen aan.  

 

Wat doe je graag in je vrije tijd? 
In mijn vrije tijd ga ik graag lekker uit eten met mijn vriend of vriendinnen. Ik hou van gezelligheid en het pakken van een terrasje, maar je kan me ook gelukkig maken met een kop thee en een goed boek (of Netflix). Ik wil graag nog meer van de wereld zien en (verre) reizen maken.  

 

Waarom wilde je gaan werken als ambulant begeleider?
Wat mij erg aantrok in dit beroep is dat je werktijden erg flexibel zijn. Zelf heb ik 2 chronische ziektes, waardoor deze flexibiliteit erg fijn is. Ik kan om ziekenhuis afspraken heen plannen en kan zelf indelen hoe belastend ik mijn werkdagen maak. Daarnaast vind ik de diversiteit in het werk erg leuk. Elke cliënt is weer anders met zijn eigen krachten en valkuilen. Geen enkele dag is hetzelfde. Het is en blijft uitdagend werk, met veel afwisseling.  

 

Wat vind jij belangrijk in het contact met je cliënten?
Ik vind het belangrijk om naast de cliënt te staan. We werken samen aan zijn of haar doelen, waarbij ik de cliënt motiveer om het voortouw te nemen. Ook vind ik het belangrijk dat ik werk vanuit de eigenkracht methode. Iedere cliënt heeft krachten, waardoor ze meer zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen en gemotiveerd raken om aan zijn of haar doelen te werken. Bij dit werk is zorg op maat ook erg belangrijk. Iedere cliënt is anders en heeft zijn eigen verhaal. Als begeleider moet je per cliënt kijken hoe je hier het beste op aan kan sluiten.  

 

Heb je een mooie ervaring die je wil delen? 
Ik begeleid een jong volwassen vrouw met een aantal diagnoses die tegen veel onderdelen in haar leven aanliep. Samen zijn we vorm aan het geven aan haar dag invulling/dag structuur, weekbelasting, het aangegeven van haar grenzen en hoe ze omgaat met personen in haar sociale netwerk/ haar diagnoses. Ze heeft me al een aantal keer bedankt voor de begeleiding, omdat ze nu grenzen durft aan te geven en minder streng is naar zichzelf. Ik vind het mooi om te zien hoe ze omgaat met mijn adviezen/tips en dat ik haar stappen zie zetten in haar ontwikkeling.  

 

Waarom is het zo belangrijk dat organisaties als Plushome bestaan?
Ik vind het belangrijk dat er organisaties zijn die ambulante begeleiding aanbieden, omdat je dichtbij de cliënt komt. Naar klinieken, behandelingen of groepen gaan kan soms een te hoge drempel zijn voor cliënten. Vanuit de overheid wordt er ingezet om mensen zo lang mogelijk thuis te houden. Het is dan ook belangrijk dat we dit zo organiseren dat het haalbaar en fijn is voor de cliënten. Ambulante begeleiding kan ervoor zorgen dat cliënten thuis kunnen wonen én mee kunnen draaien in de maatschappij. Ze kunnen op veel verschillende onderdelen begeleiding krijgen, waardoor zorg op maat goed mogelijk is.  

 

Wil jij ook hulp bij depressie? Neem dan contact met ons op.

 

8 December 2021