Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

In gesprek met Maud Bakker

Wie ben je en hoe ben je bij Plushome terecht gekomen?
Ik ben Maud Bakker en ben 26 jaar. Ik kom uit Amersfoort. Ik ben bij Plushome terecht gekomen, omdat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Ik ben me gaan verdiepen in ambulante begeleiding en kwam toen de vacature van Plushome tegen. Deze vacature sloot het beste aan bij mijn wensen voor een nieuwe baan.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik ga graag met mijn zoontje erop uit. Ik zit op voetbal en vind ik het erg gezellig om met vriendinnen af te spreken. Daarnaast vind ik familie erg belangrijk en ga ik graag uiteten. Af en toe vind ik het ook heerlijk om te luieren op de bank.

Waarom wilde je gaan werken als ambulant begeleider?
Deels wilde ik als ambulant begeleider gaan werken, omdat het heel flexibel is qua werkplanning. Dat past goed bij wie ik ben. En deels omdat je binnen bepaalde kaders zelf kan en mag bepalen hoe jij de zorg vormgeeft. Het sluit aan bij wat ik belangrijk vind, namelijk: dat mensen nog thuis kunnen blijven wonen en dat je in hun privé omgeving komt.

 

Wat vind jij belangrijk in het contact met je cliënten?
Ik denk dat ik het belangrijk vind dat ze zich gehoord voelen. Ook is het belangrijk dat de begeleiding past bij de desbetreffende cliënt. Iedere cliënt heeft namelijk zijn of haar eigen privé setting. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de cliënten zien dat ze stapjes vooruit maken of dat ze stabiel blijven.

 

Heb je een mooie ervaring die je wil delen?
Ik heb een cliënt die geen familie of vrienden heeft. Ondanks zijn lichamelijke klachten heb ik hem zover gekregen dat hij naar dagbesteding gaat. Hierdoor heeft hij de zin in het leven weer teruggevonden. Dat was niet gebeurd als ik er niet was geweest.

 

Waarom is het zo belangrijk dat organisaties als Plushome bestaan?
Ik denk dat het belangrijk is dat op deze manier mensen een vervuld leven kunnen hebben en thuis kunnen blijven wonen. Iedereen wil graag in zijn eigen omgeving blijven. We komen dicht bij de cliënt, waardoor de afstand minder groot is. Het lijkt voor hen minder dat wij een organisatie zijn. Ze zullen daardoor misschien ook meer delen. Veel instanties zijn meer bezig met de ziektes en behandelingen, maar wij zijn dichterbij, waardoor het nuchterder over komt.

 

Wil jij ook hulp bij depressie? Neem dan contact met ons op.

 

22 oktober 2021