Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

In gesprek met Marleen

“De uitdaging voor mij als begeleider was erg groot”


Bij Plushome gaan we graag in gesprek met onze teamleden over de ervaringen die ze hebben in hun werk en met de mensen die ze begeleiden. Deze verhalen delen we natuurlijk ook graag met jullie! Dit keer gingen we in gesprek met Marleen, teamlid bij Plushome. Zij vertelt jullie over haar werk, haar ervaringen en de meerwaarde die de begeleiding van Plushome volgens haar heeft.

 

Wie ben je en hoe ben je bij Plushome terecht gekomen?

Ik ben Marleen, 30 jaar oud en ben nu 2 jaar werkzaam voor Plushome. Ik ben via een oud studiegenootje bij Plushome terecht gekomen.

Hoe ziet een werkdag bij Plushome er voor je uit?

Om 9 uur zet ik mijn werktelefoon aan en handel dan wat mails en berichtjes af. Ik heb meestal 2 à 3 afspraken per dag. Ik werk vooral in de gemeente Overbetuwe dus ik plan mijn rondje altijd zo efficiënt mogelijk in. Op die manier heb ik voor iedere cliënt de tijd en de aandacht. Aan het eind van de dag rapporteer ik alle gesprekken. Daarnaast vorm ik met een collega het social media team. Samen bedenken, maken en plaatsen we alle berichten over Plushome op social media.

 

Welke meerwaarde heb jij voor jouw cliënten?

Mijn meerwaarde is dat ik altijd probeer naast de cliënt te staan in een gelijkwaardige positie. Hierdoor hebben cliënten het gevoel dat ze zichzelf kunnen zijn en laten ze mij toe in hun leven.  Daarnaast vind ik het belangrijk veel humor in te zetten, om zware situaties te kunnen relativeren. Ook probeer ik onbevooroordeeld te blijven zodat cliënten de ruimte voelen om alles tegen me te kunnen zeggen en te delen. Een tijdje geleden vulde een cliënt op mijn feedbackformulier in dat ze het zo leuk vond dat ik haar altijd grappige feitjes vertelde. Ik heb haar daarom toen ze jarig was het boek ‘De encyclopedie der nutteloze feiten’ gegeven. Hier kon ze erg om lachen.

 

Heb je een mooie ervaring die je wil delen?

Twee jaar geleden begon ik met het begeleiden van een van mijn cliënten. Deze cliënt woonde op een rommelige zolderkamer in een studio, had torenhoge schulden en blowde dagelijks. Daarnaast had ze een burn-out. Plotseling bleek ze ook nog zwanger te zijn. De uitdaging voor mij als begeleider was erg groot. Tijdens de begeleiding hebben we samen erg hard gewerkt om de schulden weg te werken, een woning te zoeken, de woning klaar te maken voor een baby’tje en om haar emotioneel stabieler te krijgen. Wat ik mooi vond om te zien is dat ze gedurende haar zwangerschap haar verantwoordelijkheid begon te nemen en doelen in haar leven kreeg om voor te werken. Zo stopte ze met blowen, ging ze zorg dragen voor haar huishouden, meldde ze zich aan bij een psycholoog en ging ze aan de slag met schuldhulpverlening. Nu, twee jaar later, heeft ze een heel mooi en gezond meisje van 1 jaar, heeft ze een goede stabiele relatie, een mooi huisje en ziet ze er naar uit om op zoek te gaan naar een leuke baan om zo haar eigen inkomsten te genereren.

 

Wat vind je belangrijk dat anderen over Plushome weten?

Dat er begeleiders werken die oprecht betrokken zijn bij de mensen die zij begeleiden. 

 

Waarom is het zo belangrijk dat organisaties als Plushome bestaan?

Omdat een begeleider, anders dan een psycholoog, bij jou thuis komt en zich echt in je leven bevindt. Bij een psycholoog zul je na dat ene uurtje per week, toch weer naar huis moeten gaan om de taken die je moet doen alleen op je te nemen. Met een begeleider van Plushome heb je op alle fronten ondersteuning en pak je deze taken samen op. 

 

8 augustus 2019