Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

In gesprek met Dunya

Bij Plushome gaan we graag in gesprek met onze cliënten over de ervaringen die ze hebben met de ambulante begeleiding. Deze verhalen delen we natuurlijk ook graag met jullie! Dit keer gingen we in gesprek met Dunya, cliënt bij Plushome. Dunya vertelt over haar situatie, ervaringen en de meerwaarde die de begeleiding van Plushome voor haar heeft.

Wie ben je en kun je wat vertellen over de situatie waarin je zit/zat?

Ik ben Dunya en ik ben 29 jaar jong. Voordat ik bij Plushome kwam, zat ik in een situatie waarin ik niet wist waar ik moest beginnen om mijn leven weer op te pakken. Voor mij voelde mijn leefsituatie als een put waarbij er geen ladder was om omhoog te klimmen. Om door de wolken weer de zon te zien. Toen ik bij Plushome kwam werd mijn pad duidelijk en verdwenen deze wolken.

 

Hoe ben je bij Plushome terecht gekomen?

Via de dag en -nachtopvang waar ik destijds verbleef, verwees iemand van de gemeente mij door. Daar vroegen ze mij waarbij ik hulp nodig had en zodoende kwam ik bij Plushome. 

 

Aan welke doelen heb je samen met je begeleider gewerkt?

Toen ik bij Plushome terecht kwam, zou er in eerste instantie met mij gekeken worden naar mijn administratie. Uiteindelijk hebben de begeleiders met mij een geschikte bewindvoerder gevonden. Gaandeweg merkte ik hulp te willen op meerdere gebieden. Ik kwam erachter dat ik PTSS had en mijn begeleiders hebben met mij naar de juiste behandeling gezocht. Ze hebben ervoor gezorgd dat ik niet de dupe werd van mijn eigen ellende. Door er voor mij te zijn, het gesprek aan te gaan en begrip te tonen. Meer heb je niet nodig. 

 

Wat levert de begeleiding van Plushome je op? Hoe helpt je begeleider je verder?

Mijn begeleiders zijn mensen die met hart en ziel werken en ik zou ze voor geen goud willen ruilen. Zij hebben de basis gevormd voor mijn sociale leven, en vanuit daar heb ik mijn verdere sociale netwerk kunnen uitbreiden. Mijn begeleiders geven mij het gevoel dat ik een mens ben, en dat het oké is dat ik ben wie ik ben. Mijn begeleiders zijn er niet om mij te veranderen, maar om mij te ondersteunen. 

 

Heb je nog een leuke anekdote?

Laatst gingen we taart eten omdat ik bepaalde doelen had gehaald. Dat was voor mij een heel erg gezellig en vooral gelukkig moment. We hadden het erg fijn samen en hebben veel gelachen. Zoals mijn oma altijd zei: “Eten brengt mensen bij elkaar, dus de taart was eigenlijk een smoesje”.

 

Wat vind je belangrijk dat anderen over Plushome weten?

Wat anderen moeten weten is dat mensen hier met hun hart en ziel werken. De begeleiders van Plushome hebben respect, liefde en passie voor hun werk. Het enige wat je hoeft te doen als ‘cliënt’ is dat je met ze mee werkt en niet tegen ze werkt. Ze zijn er namelijk voor jou.
Plushome is een organisatie die alles in één heeft. Voor iedere situatie kan wel hulp worden geboden. De begeleiding neemt echt de tijd en heeft de energie om jou het goede pad op te brengen. 

 

Wat vind je belangrijk om te zeggen tegen andere jongeren die nog geen hulp hebben gezocht en dit mogelijk wel nodig zouden hebben?

Kies voor jezelf. Hoe erg je belemmeringen of onzekerheden ook zijn, doe één goede daad voor jezelf en zoek hulp. Niemand is alleen op deze wereld. En iedereen leeft voor elkaar en met elkaar. Iedereen heeft plus- en min punten in het leven. Het is maar hoe je er mee om gaat.

 

20 mei 2020