Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

In gesprek met cliënt Els

‘De eerste kennismaking met mijn begeleider blijft me altijd bij’

 

Bij Plushome gaan we graag in gesprek met onze cliënten over de ervaringen die ze hebben met de begeleiding. Deze verhalen delen we natuurlijk ook graag met jullie! Dit keer gingen we in gesprek met Els, cliënt bij Plushome. Els vertelt over haar situatie, ervaringen en de meerwaarde die de begeleiding van Plushome voor haar heeft.

 

Wie ben je en kun je wat vertellen over de situatie waarin je zit/zat?

Ik ben Els en ik ben 29 jaar oud. Voordat ik bij Plushome kwam vond ik het heel erg moeilijk om structuur aan te houden en door te zetten en mezelf op te beuren. Mijn leven was druk en chaotisch. Ik stak mijn kop in het zand en liet alles maar gebeuren. Zaken regelen deed ik niet, post haalde ik niet uit mijn brievenbus en mijn huis was onleefbaar rommelig. Ook deed ik een opleiding waarin ik vastliep, ik had oplopende schulden en mijn stemming was onderdrukt door mezelf.

Hoe ben je bij Plushome terecht gekomen?

Via de gemeente. Dat kwam door mijn schulden. Een collega wees me toen op het bestaan van het sociale wijkteam. Ik heb mij toen aangemeld bij de gemeente en zij hebben mij naar Plushome doorverwezen.

 

Aan welke doelen heb je samen met je begeleider gewerkt?

Met mijn begeleider heb ik gewerkt aan mijn huishouden, financiën, administratie, sociale contacten, psychisch welzijn, the whole shebang.

 

Wat levert de begeleiding van Plushome je op? Hoe helpt je begeleider je verder?

Ik kan naar mijn gevoel 100% steunen op mijn begeleider, zoals je normaal bij een partner zou doen. Het geeft mij rust en het zorgt ervoor dat ik minder van mezelf baal omdat er iemand anders met mij meekijkt. Ik heb nu ook weer hoop en vertrouwen dat het weer goed komt.
Als mijn begeleider is geweest ben ik daarna vaak dingen kwijt maar dan is wel mijn hele huis weer super netjes, dat pakken we altijd samen aan. Ik heb zo eens stad en land afgezocht naar een flesopener, die bleek in de besteklade te liggen.

 

Heb je nog een leuke anekdote?

De eerste kennismaking met mijn begeleider blijft me altijd bij. We hadden gelijk een klik en zaten op een gegeven moment beiden met een sticker op ons voorhoofd enthousiast in gesprek. Na de afspraak vergat ik dat ik de sticker op mijn voorhoofd had en ging ik naar de snackbar om een frietje te halen met sticker…

 

Wat vind je belangrijk dat anderen over Plushome weten?

Plushome is een organisatie waar heel veel jonge mensen werken of in ieder geval jong van geest waardoor de hulpverlening heel erg laagdrempelig is en gelijkwaardig. Er is ook heel veel mogelijk. Naast begeleiding wordt er veel georganiseerd zoals de cliëntenraad en de creatieve ochtend. Ook in de begeleiding is niets te gek: samen boodschappen doen, mijn hele huis op orde brengen, het helpen van het organiseren van mijn verjaardag. Alles is mogelijk in overleg. Awesome!

 

Wat vind je belangrijk om te zeggen tegen andere jongeren die nog geen hulp hebben gezocht en dit mogelijk wel nodig zouden hebben?

Schaam je niet. Iedereen kan hulp gebruiken. Ook iedereen die denkt dat hij het zelf wel redt: je hoeft het niet alleen te doen, zweverig maar waar.

 

 

4 september 2019