Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

In gesprek met Anne (28)

Hey hallo! Welkom bij mijn blog! Ja, je leest het goed, ben je zomaar bij een blog beland. Voortaan zal ik zo af en toe, hier op de Facebook van plushome, een blog plaatsen. Een blog over mij, mijn leven met begeleiding, hoe dat er uitziet en wat ik zoal meemaak bij plushome.

Voor nu zal ik mezelf even voorstellen; mijn naam is Anne en ik ben 28 jaar oud. Inmiddels woon ik al tien jaar in het mooie Arnhem. Waarvan de laatste 1,5 jaar in een zorgwoning van plushome samen met mijn lieve kat Luna. Vier keer per week ontvang ik begeleiding van Plushome bij mij thuis.

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Ik haak en schilder graag maar momenteel ben ik vooral bezig met schrijven. ik volg een cursus schrijven waarin ik verschillende modules doe. Deze modules zijn (auto)biografisch schrijven, creatief schrijven en kinderboeken schrijven. Mijn doel is niet gelijk om een boek te schrijven hoor, maar alleen al het bezig zijn met schrijven vind ik heel erg leuk. Vandaar ook de blog!

 

Ik heb het ook wel eens nodig om wat actiever bezig te zijn.  Dus als ik mijn frustratie even kwijt moet spring ik graag even op mijn mountainbike om een rondje flink door te trappen. Ook gebruik ik hem met regelmaat gewoon als vervoersmiddel naar mijn afspraken. Dus als je een keer een oranje mountainbike bij plushome ziet staan dan ben ik ergens in de buurt te vinden. Want ook bij plushome op kantoor kom ik met regelmaat om aan te sluiten bij de activiteiten. Op maandagochtend ben ik, na een break gehad te hebben, nu gelukkig weer elke week om 9.30 op kantoor om te verzamelen voor de wandeling. We gaan er dan met de auto op uit, naar één van de vele natuurgebieden in en rondom Arnhem. Vervolgens maken we dan een wandeling van ongeveer 5 km. Het is naast gezond ook een hele gezellige en ontspannen start van de week. Ook op Donderdagochtend ben ik te vinden bij kantoor, of eigenlijk bij de paperclip, voor de creatieve ochtend. Vanaf 10.00 tot 12.00 is er vrije inloop, gezellig kletsen en creatief bezig zijn onder het genot van een kopje koffie.

 

Plushome begeleidt mij nu inmiddels 1,5 jaar, nog niet heel erg lang dus. Ik heb dan ook andere zorgverleners gehad voordat ik bij plushome terecht ben gekomen. Vanaf mijn 18e ben ik in Arnhem komen wonen, ik ben toen begeleid gaan wonen. Bij de instelling waar ik toen heb gewoond heb ik veelal in 24-uurs settingen gewoond. Dat hield in dat er 24 uur per dag iemand van begeleiding aanwezig was in het pand waarin ik woonde. Dat heb ik sommige momenten in die tijd heel erg nodig gehad maar met de jaren ging het mij ook benauwen. Twee jaar geleden heb ik dan ook zelf besloten dat het tijd was om een stap verder te gaan zetten en over te gaan naar ambulante begeleiding. Na een half jaar zoeken kwam ik bij plushome terecht en maakte ik officieel de overstap. Een behoorlijke spannende stap moet ik zeggen. Van de één op de andere dag houdt niemand je meer in de gaten. Je hebt niet iemand in de buurt waar je zomaar op terug kunt vallen en moet je het toch echt zelf doen. Gelukkig heeft plushome mij hierin heel goed begeleid en ben ik tot op heden heel erg blij dat ik deze stap heb durven zetten. Het was heel erg wennen maar juist het feit dat ik op mezelf werd terug geworpen, ik niet meer in de gaten werd gehouden en ik zelf verantwoordelijk ben voor wat doe, maakt dat ik hele stappen vooruit heb gemaakt.

 

Dit is in het kort wie ik ben en hoe ik zo bij plushome terecht ben gekomen. Ik hoop dat jullie nu een beetje een beeld hebben en tot snel in mijn volgende blog!