Skip links

Plushome levert behandelingen, jeugdhulp en ambulante begeleiding voor mensen
met een (lichte) verstandelijke beperking en/of psychische aandoening.
Mensen die zich aanmelden via de Jeugdwet of WMO verloopt deze aanmelding
via de gemeentelijke verwijzer.
Let op: Iedereen via de WMO of WLZ betaald een eigen bijdrage aan het CAK.
Wil je weten hoe hoog dit bedrag voor jou zal zijn? Kijk dan op de website van het CAK.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

  De cirkel van invloed en betrokkenheid

  Stel; je huishouden is een chaos; overal ligt kleding op de grond, de vuile vaat stapelt zich op en de ongeopende brieven puilen uit je lades. De kans is groot dat je stress voelt als er zoveel zaken om je heen aanwezig zijn die nog aandacht van je vragen.

  De Cirkels van invloed en betrokkenheid van Stephen R. Covey kunnen helpen om je bewust te worden van de dingen waar jij de meeste tijd en energie in steekt.

  De Cirkel van betrokkenheid.

  Binnen de cirkel van betrokkenheid staan alle zaken waar jij bij betrokken bent. Dit kan van alles zijn, zoals; onafgehandelde brieven van schuldeisers, de ruzie met je beste vriendin, de naderende presidentsverkiezingen in Amerika, de slechte weersvoorspellingen van komende week of de enorme stapel afwas die bijna wegloopt van de hoeveelheid schimmel.

  Je hebt niet altijd veel invloed op de zaken die in jouw cirkel van betrokkenheid staan. Maar dat wil niet zeggen dat het je veel tijd en energie kost om je er druk over te maken en misschien wel machteloos over te voelen.

  De cirkel van invloed.

  Hoe groter jouw cirkel van invloed is, hoe minder stress jij zult ervaren over de zaken waar jij je betrokken bij voelt. Maar hoe maak je nou zo’n cirkel van invloed?

  Simpel! Oefen invloed uit op de dingen waar jij je betrokken bij voelt:

  • Een enorme stapel afwas? Ga dan aan de slag om de afwas weg te werken.
  • onafgehandelde brieven? Open ze en zet in gang wat nodig is om de inhoud op te lossen.
  • slechte weersvoorspellingen? Zoek je regenpak terug zodat je niet met een natte broek op je bestemming aankomt.

  Hoe groter de cirkel van invloed wordt, hoe kleiner de cirkel van betrokkenheid zal worden.

  Een eigenschap van de cirkel van invloed is dat het je energie en een goed gevoel oplevert daar waar de cirkel van betrokkenheid juist belastend en dus stressvol kan werken.

  Plushome en de Cirkel van Invloed en Betrokkenheid.

  Niet iedereen vindt het makkelijk om zichzelf aan te sporen proactief te worden en zo zijn/haar invloed op zaken te vergroten.

  Bij Plushome werken wij met zorgplannen die de belangrijkste levensdomeinen omvatten zoals: werk, financiën, adl, sociale contacten en verslaving.

  In die zorgplannen brengen wij de cirkel van betrokkenheid van onze cliënten in beeld. Wij werken samen met hen om de cirkel van invloed steeds groter te laten worden.

  Het uiteindelijke doel is dat eenieder zelf in staat zal zijn reactiviteit te herkennen en te veranderen naar productiviteit om zodoende in een gezonder patroon te geraken.

  Meer weten over de cirkel van invloed en betrokkenheid? Kijk deze video

   

   

  Deel dit bericht via social media: