Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Anne; over ‘mogelijkheden’

Toen ik ‘ja’ had gezegd op het schrijven van deze blogs was ik heel enthousiast en kon bijna niet wachten om te beginnen met schrijven. Maar al snel kwamen allerlei vragen naar boven; waar over moet ik schrijven? wat vinden mensen interessant om over te lezen? Waar hebben mensen wat aan? Wat past bij Plushome?

De onzekerheid sloeg daarin ook een beetje toe moet ik eerlijk toegeven. Dus mijn vraag: Waar moet ik over schrijven, heb ik op de mail gezet naar degene die de social media coördineert en daar kreeg ik al snel antwoord op. Ze had een aantal vragen waarvan zij het interessant vond om antwoord op te krijgen, op papier gezet, met als hoofdonderwerp mijn eigen ervaringen. Eén van de vragen was: ‘wat betekent Plushome voor je?‘. Deze vraag bleef hangen en ben ik verder over na gaan denken. En mijn conclusie is dat ik dit niet in één blog kan uitleggen. Ik zal daarom in verschillende blogs omschrijven wat Plushome voor mij betekent.

Wat betekent plushome voor mij?

‘MOGELIJKHEDEN‘

Plushome betekent voor mij ‘mogelijkheden’. Mogelijkheden voor het hier en nu en mogelijkheden voor de toekomst. O, dat klinkt wel heel erg als een verkooppraatje, maar zo bedoel ik het niet. Plushome heeft mij vanaf het begin af aan erg aangesproken omdat zij kijken naar wat je mogelijkheden zijn. Naar (zoals ze zo mooi op hun site zetten) wat je dromen zijn. Ze kijken naar wat je wèl kan en naar wat je kunt bereiken.

Ik kan soms vast komen te zitten in mijn hoofd en niet meer zien wat mijn mogelijkheden zijn. Plushome staat hierin voor mij klaar om mij te helpen mijn mogelijkheden weer helder in beeld te krijgen. Dit doen ze door mij te motiveren, te kijken naar wat ik bereikt heb en naar wat mijn sterke kanten zijn.

Ook als er tegenslagen zijn die mijn mogelijkheden lijken te beperken, zoeken zij met me mee naar wat wèl kan. Dit zorgt ervoor dat ik sneller weer in het positieve sta. En nee, het is niet zo dat zij alles voorkauwen wat ik allemaal wel kan. Nee ze ondersteunen mij in mijn zoektocht naar mijn mogelijkheden. Dit kan door middel zijn van gesprekken thuis maar ook door middel van activiteiten waarin mensen hun talenten kunnen laten spreken en de rest even kunnen vergeten. En juist door deze talenten aan te spreken worden deze kwaliteiten sterker en ontwikkelen ze zich vele malen harder.

Het doorontwikkelen van de sterke kanten vergroot de mogelijkheden. En dat is denk ik een belangrijk doel voor velen; de mogelijkheden uitbreiden. Zodat er in de toekomst meer mogelijk is in welk deel van je leven dan ook; vriendschap, familie, werk, relatie ect.

Naar je mogelijkheden kijken in plaats van naar je onmogelijkheden, het verbreedt je toekomst.

Er zijn eigenlijk altijd mogelijkheden te vinden en Plushome is meer dan bereid om je te helpen zoeken naar die mogelijkheden en ook al lijken die soms ver weggestopt, ze weten ze te vinden!

 

Anne.

 

2 september 2018