Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Anne; Wat betekent Plushome voor mij? Deel 2

Out of the box denken.

Plushome betekent voor mij het denken buiten de gangbare paden, het kijken naar wat de mogelijkheden zijn buiten het al bekende en het flexibel omgaan met tijd en locatie.

Bij woonbegeleiding wordt vaak gedacht aan begeleiding aan huis, op vaste tijden met vaste taken. In sommige gevallen is dit inderdaad zo, of in sommige weken. Maar lang niet altijd is dit het geval.

Mijn begeleidster en ik houden allebei erg van het buitenleven. Natuurlijk moet het Nederlandse weer wel een beetje meewerken (al hebben we daar deze zomer niks over te klagen gehad). Maar als we de kans krijgen gaan we er nog wel eens op uit. Natuurlijk moet het passend zijn op dat moment in de begeleiding. Zijn er belangrijke regelzaken die gedaan moeten worden, dan gaan die natuurlijk voor maar als het past dan pakken we een auto en gaan we naar een buitengebied ergens in Arnhem. Aan de Rijn kun je bijvoorbeeld heerlijk zitten en is het vaak rustig. Dus je kunt toch nog vrijuit praten waardoor we mijn begeleidingsmoment volledig benutten maar toch heerlijk buiten zijn. Een kopje koffie in de thermoskan mee en het is helemaal af.

Ik denk dat het heel belangrijk is dat begeleiding out of the box denkt. Als je alleen maar in vaste kaders denkt, blijf je vaak hangen in één het zelfde. Als dat werkt, prima, maar als je verder wilt, of het werkt niet, dan zal je toch iets anders kunnen/moeten proberen. En juist dan kan out of the box denken heel erg helpen. Juist door een wandeling te maken samen in plaats van aan die keukentafel zitten kom je soms op hele nieuwe ideeën. Of praat eens met een andere begeleider. Wat? Zomaar een nieuwe begeleider? Nee je hoeft niet zomaar over te stappen maar bijvoorbeeld tijdens vakantievervanging, leg juist dan eens een probleem of situatie voor aan die begeleiding. Wie weet komt diegene wel met een hele nieuwe frisse blik op de situatie. Misschien kun je daar wel weer verder mee samen met je vaste begeleiding.

En ik, ik ben extra ontspannen als ik even daar aan de Rijn heb gezeten. Ik heb niet alleen mijn verhaal kunnen doen en mijn gedachten kunnen ordenen zoals we ook binnen hadden kunnen doen. Ook heb ik het gras en het zand weer even kunnen voelen, het water gehoord en de boten voorbij zien komen. Ik heb frisse lucht ingeademd en ben even uitgewaaid, heb even pauze gehad van het dagelijkse ritme.

Out of the box is een breed begrip, out of the box kan ook heel eng en spannend zijn. Het kan betekenen dat je je grenzen wat gaat verkennen en misschien zelfs verleggen. Maar juist voorbij het bekende ligt een hele nieuwe wereld met ongekende mogelijkheden. Plushome is zeker bereid je te ondersteunen in deze speurtocht naar het onbekende en ze helpen je graag mee om buiten de kaders te denken.

 

Anne.

 

24 september 2018