Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Anne; versnellingen

Hoe snel leef jij je leven? In welke versnelling zit jij?

Je zou kunnen zeggen dat je de snelheid waarmee je iets doet een bepaalde versnelling is. Eén tot en met vijf. Met vijf sta je in je hoogste versnelling en in één op zijn langzaamst. Alles wat je doet doe je automatisch in een van de versnellingen, maar ben je je daar bewust van? Meestal niet en doe je gewoon wat je altijd doet zonder er bij stil te staan. Ik daag je uit om je er wel bewust van te worden, er bij stil te staan en een keer mee te experimenteren.

Hoe snel ga je?

Op je werk, met huishouden doen, met je verplaatsen van A naar B. Welke versnelling heb je? Doe je alles langzaam, rustig, misschien wel iets te langzaam? Of ren je voor je gevoel van het één naar het ander zonder ergens bij stil te staan. Ik zeg niet dat iets goed of slecht is. Ervaar juist zelf hoe snel je gaat en wat je daar van vindt. Hoe goed je je daar bij voelt is het belangrijkste, niet wat een ander er van vindt.

Ervaar wat deze versnelling met je doet. Als je bezig bent op je werk of met het huishouden, sta dan even stil bij de vraag; hoe hard ga ik en wat doet dit met mij?
Misschien durf je nadat je een paar keer bewust hebt ervaren hoe het is in je versnelling, het wel aan een beetje te gaan experimenteren. Probeer eens één versnelling te schuiven, één hoger of één lager, dat is aan jou.

Zet kleine stapje en zie wat er gebeurt. Wat doet het met je hoofd, je gedachten maar ook lichamelijk, je spieren, je ademhaling.

 

Wat verandert er allemaal door die versnelling te veranderen?

Verandert je focus, je houding, je gedachtegang? En wat doet dit vervolgens met je? Is het fijn of juist ongemakkelijk? Wat kan je eruit halen als je iets een keer op een andere versnelling doet?
Wil je wat verder gaan met experimenteren ga dan eens van een vijf naar een één en andersom. Je zult nu nog grotere verschillen merken in je hoofd en je lichaam. Speel met alle snelheden en ervaar bij elke snelheid wat dat doet. Misschien merk je dat dat ene stapje meer of minder juist heel erg goed voelt. Probeer dit dan eens in the dagelijkse leven te vermengen, gewoon soms iets sneller of langzamer. Je zult zien dat dit echt kan helpen je hier bewust van te zijn. Door dit eventueel aan te passen, kun je je beter focussen op de dagelijkse dingen.
Maar vergeet niet; doe wat goed is voor jou!

 

Anne
 
 
19 juni 2019