Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Anne; Gelukkig nieuwjaar!

Ook vanaf mijn kant natuurlijk iedereen een heel gelukkig nieuwjaar! Ik heb getwijfeld of ik een blog zou schrijven over oud en nieuw en met nieuwjaarswensen. Maar omdat ik jullie oprecht het allerbeste wil wensen, heb ik toch besloten hier een blog aan te wijden.

Allereerst mijn nieuwjaarwensen voor jullie. Ik wens jullie voor 2019 een jaar vol gezondheid, niet alleen lichamelijke gezondheid, wat natuurlijk heel belangrijk is, maar niet te vergeten ook mentale gezondheid. Want deze wordt vaak vergeten. Ik wens jullie een jaar waarin jullie op een productieve manier kunnen werken aan jullie doelen, wat die doelen ook mogen zijn. Grote doelen, kleinere doelen, dat maakt echt niet uit. Een doel is een doel en daarvoor gaan is het belangrijkste. Ik wens jullie ook allemaal een goede samenwerking met Plushome, op welke manier jullie dan ook in connectie staan met Plushome. Als cliënt, als medewerker, als familie van cliënt, als samenwerkingspartner, wat voor relatie met Plushome je ook hebt; ik hoop dat deze relatie dit jaar verder kan groeien en tot mooie connecties en samenwerkingen mag leiden. Al met al wens ik jullie natuurlijk een jaar waarin je veel mag genieten, je (soms) kan lachen tot je buikpijn krijgt en je vooral jezelf mag zijn.

Oud en nieuw ligt inmiddels al weer een paar nachten achter ons en het “normale” ritme heeft zich weer een weg weten te vinden in ons dagelijks leven. Oud en nieuw vieren zal voor de ene persoon een fijnere aangelegenheid geweest zijn geweest dan voor de ander. Zo’n dag gaat vaak samen met vele verplichtingen en verwachtingen waar niet iedereen op zit te wachten, of soms gewoonweg niet aan kan voldoen. Hoe heb jij dit jaar oud en nieuw gevierd? Heb jij geluisterd naar wat zou moeten? Wat er van je werd verwacht? Of heb je gekozen voor wat jij graag wilde? Waar jij je prettig bij voelde? Hoe jij die nacht het beste door zou komen?
Ook al denk je misschien; zo dat heb ik weer overleefd, dit hebben we weer gehad. Dit is nu juist het moment om terug te kijken en te evalueren hoe het is gegaan. Nee, ik heb het ook niet zo op het woord evalueren, maar ik bedoel het goed!

Sta eens stil bij hoe het je is bevallen afgelopen oud en nieuw. (ook als je geen cliënt bent van plushome kan je hier gerust bij stilstaan, je keuzes evalueren kan geen kwaad, echt niet;) ) Hoe was je oud en nieuw? Voelde je je op je gemak? Of was je heel gespannen? Waardoor was je gespannen? Kan je daar wat aan doen? Wat maakte dat je juist wel op je gemak was? Is er iets wat je nou echt graag anders zien volgend jaar?  Als je ideeën hebt over hoe je het graag anders zou zien volgend jaar, waardoor je het fijner zou hebben en deze avond beter door komt, misschien zelfs de dagen er voor al beter door kan komen, schrijf deze dan voor jezelf ergens op waar je ze niet kwijt kan raken. Vaak heeft je agenda wel een notitiestukje, of sla het op (iets moderner) in je mobiel. Zet vervolgens in je agenda, een poos voor oud en nieuw, dat je dat plan erbij moet pakken en je oud en nieuw moet gaan plannen. Zodat oud en nieuw misschien volgend jaar wél jouw feestje wordt.
Want mijn nieuwjaarswensen aan jou, en vooral die laatste; dat jij jezelf mag zijn, die geldt ook nog voor de laatste dag van dit jaar!

 

Anne.

 

9 januari 2019