Arnhem & Nijmegen T. +31 (0)26 76 76 292 E. info@plushome.nl Rietgrachtstraat 121 6828 KC Arnhem
Utrecht T. +31 (0)30 72 10 872 E. info@utrecht.plushome.nl Europalaan 2 3526 KS Utrecht

Anne; Eerste lentedag

Afgelopen week hadden zowaar de eerste lentedag! Een lentedag in februari weliswaar, maar wat was dat heerlijk. De terrasjes in de stad zaten gelijk overvol en er liepen zelf al mensen vol goede moed in hun T-shirt rond. Wat kan de zon een ander licht geven op een dag.

Wat voor een invloed hebben de zon en het weer op jou?

Word jij erg beïnvloed door de zon, de regen en grijze dagen? Heb je misschien zelfs wel last van een winterdepressie? Het weer lijkt bij mensen best veel invloed te hebben op hun stemming. In de winter loopt menig mens in een dikke jas verstopt met een sjaal tot de neus en wordt er op straat nauwelijks een woord gesproken. Breken de eerste zonnestralen door, dan  gaan die dikke jassen en sjaals af en worden er vrolijke gesprekken gevoerd op straat. Mensen lijken meer open te staan voor elkaar op het moment dat de zon schijnt.

Ik probeer mij zo min mogelijk te laten beïnvloeden door het weer. Natuurlijk vind ik het fijn als de zon schijnt als ik naar buiten ga maar ik probeer mij vooral niet door de regen te laten weerhouden om dan naar buiten te gaan. Van regen word je ten slotte enkel en alleen maar nat, meer niet. Ik probeer mijn doen en laten niet te laten beïnvloeden door wat het weer doet. Maar ook ik ben blij als ik na een grijze week de zon weer zie.

Maar hoe is dat eigenlijk als je je heel depressief voelt? Wat mijn ervaring is, is dat het dan helemaal niet zo fijn is dat die zon er weer is. Mensen gaan dan namelijk verwachten dat je vrolijker wordt, dingen gaat ondernemen en mee doet met die praatjes buiten. Terwijl jouw gevoel nog steeds hetzelfde is en misschien zelfs wel een beetje erger is geworden doordat je ziet dat iedereen vrolijk is terwijl jij dat niet bent.
Probeer hiervoor wat respect voor op te brengen. Heb het hierover met elkaar zodat je elkaar begrijpt en geen frustratie door onbegrip ontstaat.

Wat ik wel aan iedereen mee wil geven is; kijk eens goed om je heen als je buiten bent. Vooral nu er zulke mooie dagen aangebroken zijn. Er is zoveel leuks te zien buiten als je goed kijkt! Kijk niet alleen op je mobiel maar kijk juist eens naar je omgeving. Er is zoveel moois, grappigs en leuks te zien zo dichtbij. Als je onderweg bent van A naar B, leg die mobiel even weg en kijk naar buiten. De wereld wordt opeens zoveel groter. Geniet van het weer, wat voor weer dan ook.

 

Anne.

 

19 februari 2019