fbpx
Skip links

Plushome levert behandelingen, jeugdhulp, activerend werk, en ambulante begeleiding voor mensen met een (lichte) verstandelijke
beperking of psychische aandoening.
Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Monique Berends – Opvoedondersteuner

Mijn naam is Monique Berends. Ik ben woonachtig in Arnhem. Hier woon ik samen met mijn vriend en binnenkort verwachten wij ons eerste kindje. In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met mijn hobby paardrijden en geniet ik van ontmoetingen met vrienden en familie, waarmee ik graag leuke dingen onderneem.

Sinds 2014 ben ik, na mij studies SPW en Pedagogiek, aan het werk gegaan bij Plushome. Ik ben begonnen als ambulant begeleider voor mensen met een psychische stoornis of licht verstandelijke beperking vanaf 18 jaar. Gezien mijn opleidingsachtergrond en de grote affiniteit die ik heb in het werken met kinderen, heb ik mij vanaf de start gericht op cliënten die ook vader of moeder zijn. Naast de begeleidingstaken, konden cliënten ook met opvoedvragen bij mij terecht.

Sinds 2017 heeft Plushome haar begeleidingsaanbod uitgebreid met gezinsbegeleiding en opvoedondersteuning. Voor mij een mooie uitkomst, want hoe fijn is het om me alleen te kunnen richten op hetgeen ik het liefste doe; namelijk het coachen van de ouder(s) gericht op het zo goed mogelijk kunnen uitvoeren van de opvoedtaken, met als uitgangspunt het welbevinden van het kind. Ik ben mij hierin gaan specialiseren, door de Post HBO-opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding te volgen en mezelf te registreren in het SKJ beroepsregister.

Met hart en ziel zet ik mij in zet ik mij in als ambulante gezinsbegeleider. In de gezinnen waarin ik werk heb ik een opvoedrol of coachende rol en help ik de ouder bij opvoedvragen. Ik probeer altijd uit te gaan van hetgeen de ouder graag anders zou zien en probeer hierbij aan te sluiten aan de hand van de doelen in het opvoedondersteuningsplan.

Mijn ervaring is namelijk dat ik, door aan te sluiten bij wat de ouder(s) graag anders zou willen, de grootste ontwikkeling kan behalen. Hierbij staat uiteraard het welbevinden en de ontwikkeling van het kind voorop. Daarnaast is het oplossingsgericht werken sterk verweven in mijn ondersteuningsstijl en hoop ik de ouder(s) door een bekrachtigende en complimenterende benadering weer in zijn/haar kracht te zetten, zodat de ouder(s) na een succesvolle afsluiting het zelfvertrouwen voelen om de situatie weer zelf aan te kunnen.

Waarom Plushome?

Bij Plushome heb je maar één behandelaar. Dat betekent dat je maar aan één iemand je verhaal hoeft te doen. Wel zo fijn. Daarbij zien we dat eetstoornissen ook wel eens gepaard gaan met depressies of angststoornissen. Bij Plushome kun je ook daarvoor bij die ene therapeut terecht.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van, bijvoorbeeld, een anorexia behandeling? Of wil je direct hulp bij je eetstoornis? Haal een verwijsbrief bij je huisarts en maak een afspraak of neem contact met ons op ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!