Skip links

Plushome levert behandelingen, jeugdhulp en ambulante begeleiding voor mensen
met een (lichte) verstandelijke beperking en/of psychische aandoening.
Mensen die zich aanmelden via de Jeugdwet of WMO verloopt deze aanmelding
via de gemeentelijke verwijzer.
Let op: Iedereen via de WMO of WLZ betaald een eigen bijdrage aan het CAK.
Wil je weten hoe hoog dit bedrag voor jou zal zijn? Kijk dan op de website van het CAK.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

  Lonneke van Pelt – GZ-Psycholoog

  Mijn naam is Lonneke van Pelt, therapeut en regiebehandelaar bij Plushome. Sinds 2015 woon ik in Arnhem met mijn partner en ons zoontje. Arnhem is voor mij de mooiste plek waar ik tot nu toe heb gewoond vanwege de hoeveelheid mooie natuur. Ik breng heel graag mijn tijd buiten door. Bijvoorbeeld door lekker te wandelen in een bos of op de Veluwe. Daarnaast maak en beluister ik graag muziek en ben ik geregeld te vinden bij de paarden waar ik mee werk. En natuurlijk ben ik heel graag op pad met mijn zoontje.

  Als student psychologie vond ik het interessant om uit te zoeken waarom mensen doen wat ze doen. Ik ben een nieuwsgierig mens. Wat drijft mensen? Waarom doen mensen wat ze doen? Wat zorgt ervoor dat mensen zich goed voelen? En wat zorgt ervoor dat mensen zich juist niet fijn voelen? Toen ik daar meer over geleerd had, wilde ik graag mijn kennis gaan inzetten als GZ-psycholoog om mensen te helpen die vastlopen. We kunnen allemaal wel eens een steuntje in de rug gebruiken en dat steuntje ben ik graag voor iemand anders. En mijn nieuwsgierigheid maakt dat ik in een behandeling écht wil weten wie jij bent en wat jij te vertellen hebt.

  Psychische zorg hoort mensgericht te zijn. Het gaat in behandeling om de vraag waar jij als cliënt mee worstelt. Die vraag stuurt mijn aanpak en geeft richting aan het traject. Een traject waarin we samenwerken op weg naar oplossingen. Jij als expert van jezelf en ik met de tools vanuit de psychologie. Jij bepaalt hoelang een traject duurt en wanneer je klaar bent. Jij hebt de regie.

  Ik werk veelal vanuit ACT (Acceptance and Commitment Therapy). ACT is een moderne vorm van gedragstherapie en helpt je bij het vergroten van je ‘mentale fitheid’. Je leert bijvoorbeeld om meer in contact komen met het hier en nu (mindfulness) en het accepteren van pijnlijke situaties, gedachtes en gevoelens. Ook kijken we binnen ACT hoe je meer los kunt komen van lastige gedachtes en gevoelens en gaan we op zoek naar wat jij écht belangrijk vindt. Vervolgens leer je actie te ondernemen op basis van wat jij belangrijk vindt en een vriendelijkere en flexibelere relatie met jezelf te hebben.

  Ook ben ik EMDR-therapeut, dit is een behandelvorm voor mensen die een trauma hebben meegemaakt. EMDR is echter ook in te zetten voor andere problemen, zoals voor angsten of dwangklachten.

  Feitjes over mij

  Ik ben in 2008 afgestudeerd als kinder- en jeugdpsycholoog bij de Universiteit Utrecht. Sindsdien ben ik aan het werk (geweest) binnen verschillende organisaties. Ik heb met name gewerkt met kinderen, tieners, adolescenten en ouders. In 2013 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog (volwassenen en ouderen) afgerond, een opleiding die ervoor zorgt dat je als psycholoog breed inzetbaar bent (BIG-geregistreerd). Ik volg daarnaast regelmatig aanvullende trainingen, workshops en opleidingen. Zo heb ik verschillende trainingen in het oplossingsgericht werken gevolgd, heb ik de basisopleiding cognitieve gedragstherapie afgerond, ben ik EMDR-basistherapeut en ben ik gecertificeerd paardencoach. Ook ben ik opgeleid tot ACT-therapeut (Acceptance and Commitment Therapy).

  Waarom Plushome?

  Bij Plushome heb je maar één behandelaar. Dat betekent dat je maar aan één iemand je verhaal hoeft te doen. Wel zo fijn. Daarbij zien we dat eetstoornissen ook wel eens gepaard gaan met depressies of angststoornissen. Bij Plushome kun je ook daarvoor bij die ene therapeut terecht.

  Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van, bijvoorbeeld, een anorexia behandeling? Of wil je direct hulp bij je eetstoornis? Haal een verwijsbrief bij je huisarts en maak een afspraak of neem contact met ons op ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!